zahar

zaharExista o serie de alternative mult mai sanatoase la zaharul rafinat care se intampla sa ne provoace in ziua de azi atat de multe neplaceri, sa ne ingrase si sa ne provoace probleme de sanatate.

De exemplu, scortisoara  ajuta la reglarea nivelurilor de zahar in sange, ajutand productia de insulina in mod natural in organism. Scortisoara este un indulcitor perfect pentru copturi si pentru diverse sucuri bune. Nucsoara este de asemenea o sursa foarte bogata in cupru, calciu, mangan si potasiu. Chiar daca nu este tot atat de dulce ca si zaharul rafinat din comert sau ca scortisoara, gustul sau dulceah merge perfect cu legumele la aburi, la fel de bine ca si adaugata in prajituri, biscuiti si paine.

Vanilia este cel mai bun inlocuitor pentru zaharul rafinat pe care il servim atat de des inca din toate timpurile. Cumpara cea mai buna vanilie pe care o poti cumpara si pe care ti-o poti permite, fie ca este vorba despre extracte sau naturala, pentru a adauga copturilor si dulciurilor tale acel gust placut si aromat frumos.

Zaharul din palmier de cocos este facut din seva cocotierului, este dulce ca zaharul, insa mult mai nutritiv. Dispune de asemenea de un indice scazut. Trebuie utilizat totusi in cantitati mult mai mici pentru ca este foarte dulce. Melasa din rodie este un concentrat ce tine de sucul de rodie.

Este dulce, insa in acelasi timp si amarui si fructos, asadar poate fi folosit in tot felul de variante de mancaruri in loc de otet sau de suc de lamaie, de asemenea. Trebuie sprayat pur si simplu peste mancarurile in cauza. Mierea are proprietati foarte benefice pentru organism. Se stie ca mierea este preferata a ne indulci ceaiurile si cerealele de dimineata in locul obisnuitului zahar rafinat. Trebuie folosita de asemenea in portii mai mici pentru ca este dulce.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *