Mai mult decat indulcitor pentru varii produse si bauturi zaharul este un real ajutor in gospodarie. Poate printr-o intamplare ti-ai dat seama ca intr-o oarecare masura zaharul poate sa inlature o pata. Dincolo de asta sunt multe alte intrebuintari pentru zahar. Asa cum spun etichetele produselor a se utiliza pentru:

  • Indepartarea petelor. Da, zaharul poate actiona si in acest sens cand intr-o combinatie cu apa se transforma intr-o pasta groasa ce lasata pe pata poate sa te scuteasca de efortul necesar de spalare intensa.
  • Pentru arsuri pe limba. Ai patit poate ca de la o gustare sa te frigi pe limba. Aceasta mica arsura este mai greu de suportat astfel ca un cub de zahar calmeaza instant durerea.
  • Poate sa curete urmele de ulei. Pentru ca absoarbe foarte bine zaharul poate fi solutia de multe ori pentru pete de ulei. Fie vorba de rasnita de cafea fie vorba de diverse recipiente zaharul este o solutie la indemana.
  • Pastreaza florile pentru mai mult timp. Se spune ca florile oferite din inima vor tine mai multa vreme. Ei bine nu tine numai de asta ci concret de modul in care florile au un mediu propice. Putin zahar pus in apa in care acestea troneaza hraneste tulpina si va face ca florile sa reziste mai multa vreme.
  • Rani usoare. O zgaraietura poate sa usture destul de tare. Nu si cand zaharul actioneaza, mai cu seama pentru ca previne aparitia bacteriilor. Sa pui sare pe rana este de poveste!
  • Previne aparitia mucegaiului. Se intalneste adesea in cazul branzei, a cascavalului. Pentru a contracara o astfel de situatie nu trebuie decat sa te bazezi pe un cub de zahar plasat strategic in acelasi recipient in care se va tine branza in cauza. Pe aceeasi lungime de unda este si cazul panificatiei si a produselor coapte.

Nu in ultimul rand zaharul in combinatie cu bicarbonat poate sa combata aparitia gandacilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *