Skip to content

Un vin se serveste numai cu placere

Asociem distractia cu bautura si vinul cu placerea. Nimic gresit in asta. Bautura lui Bachus este renumita de cand lumea a fi cu un efect scontat de a te face sa te simti bine si nu lipseste din lista de preferinte atat a femeilor cat si a barbatilor. Vinul te delecteaza in gust si savoare cu fiecare inghititura. Si cand mai este si din clasa de vinuri vechi totul este aparte.

Vinul vechi, gustul unic

Un vin este cu atat mai bun cu cat este mai vechi, toata lumea stie asta. Cu cat este mai vechi cu atat este mai scump insa merita pe deplin. E ca si cand ai face o diferenta intre un diamand adevarat si unul ieftin, fals. Nu numai mandria de a detine o astfel de piatra pretioasa este efectul insa si faptul ca flatat fiind vei purta acea piatra ce iti completeaza frumusetea. Exact la fel se intampla cu un vin cand a servi doar de dragul vinului nu trebuie sa te multumesti cu putin, cu ieftin doar pentru ca iti este cel mai accesibil.

Vinurile vechi se gasesc mai rar. Si de la sine inteles. Mai ales cand vei asocia spre exemplu vechimea cu ceva semnificativ din viata ta. Cum ai putea altfel sa sarbatoresti o aniversare daca nu cu un vin din anul nasterii spre exemplu? Magulitor. Si cand vine vorba de gust totul este divin. Savoarea sa, buchetul floral sunt rand pe rand aspecte care delecteaza si  intaresc ideea ca ceea ce se alege este unic.

Cum alegi un vin tine de o alta poveste impresionanta. Pentru ca nu ai nimic de pierdut si mai ales pentru ca esti necunoscator in domeniu in prima faza te vei gasi curios sa incerci orice si sa te rezumi la brandul in sine. Un nume fabulos ce si-a castigat statutul bine meritat pe piata va fi si tentatia ta pentru ca ai incredere de a alege ceea ce este certificat ca atare. Insa gustul in sine este de o alta poveste. Dulci si aromate, seci si cu o intensitate greu de descris vinurile vechi au acea aroma bine definita. Ca si cand aici s-a scurs maiestria de a produce vinuri, ca si cand in reteta se pune suflet si totul se contureaza cu perfectiunea vinurile vechi sunt apreciate la cote inalte si nu pentru nimic.

Iar de servit asteptam si aici o ocazie speciala. Cel putin asta crede marea majoritate. Este o forma de pretuire a unui vin vechi care nu trebuie irosit pe orice. Insa oricum ar fi trebuie sa stii ca un vin vechi, un vin bun se serveste numai cu placere. Asta pentru ca dornic de a-ti potoli setea de o bautura fina sa ai acea deschidere catre un gust nou, divin si sa il lasi sa te patrunda, atingand fiecare papila gustativa. Alb, rosu, roze, oricum ar fi povestea este aceeasi si numai dupa gust diferita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *