5-year-old-hacks-xbox-liveCand te gandesti la hackeri, te gandesti la un grup infractional organizat de oameni foarte inteligenti, controland computerele dupa propria vointa. Niciodata nu ne-am gandi la un baietel in varsta de 5 ani.

Ei bine, asta s-a intamplat cu Microsoft si Xbox One, in timp ce baietelul de care vorbim a gasit o portita pe usa din spate a securitatii care i-a permis sa treaca peste parola tatalui sau.

Microsoft a aflat despre succesul de hacking al lui Kristoffer Von Hassel, trimitandu-i cadouri si multumiri oficiale micului hacker.

Von Hassel a reusit sa se logheze pe contul tatalui sau de Xbox Live, desi nu stia parola. Dupa ce a scris parola incorect, Von Hassel a fost capabil sa treaca de incercarea celei de-a 2-a parola doar scriind un sir de caractere cu spatiu. Nu este neaparat o metoda de ultima generatie de a intra intr-un cont, si foarte ingrijorator este ca Microsoft a lasat ceva atat de simplu a fost sa treaca de parole.

Von Hassel, bineinteles a fost incantat de exploatarea sa, spunand ca a fost foarte bucuros. Tatal sau, in mod ironic, a fost un cercetator in securitatea computerelor. Cei doi au raportat defectul direct catre Microsoft dupa craciun si Microsoft a luat masuri pentru a rezolva problema.

Pentru problemele familiei, Microsoft le-a trimis 4 jocuri de Xbox One, fiecare valorand 50 de dolari si un abonament pe un an pentru Xbox Live.

Microsoft declara ca intotdeauna isi asculta clientii si le multumeste pentru atentia lor, acestia scriu intr-o declaratie ca iau foarte serios problemele de securitate si fac tot posibilul sa le rezolve imediat ce afla despre ele.

De aceea, se pare ca daca vreti sa castigati cateva jocuri de Xbox One gratuit, incercati sa „spargeti”, descoperind problemele lor de securitate. Asta daca nu sunteti prinsi si arestati, caci putem lua in considerare si acest scenariu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *