Skip to content

Un avion a produs haos in traficul aerian

Usaf.u2.750pixUn avion de spionaj din era Razboiului Rece, poreclit Dragon Lady, a cauzat un haos al traficului aerian in Los Angeles, saptamana trecuta, ducand la o multime de zboruri anulate si sute de zboruri amanate. Administrarea Aviatiei Federale a fost fortata sa opreasca traficul aerian in zona Los Angeles, pentru o ora miercuri, potrivit unei erori de computer, agentia a spus luni dupa ce NBC News au raportat primii incidentul saptamana trecuta.

Incidentul a implicat un avion de spionaj U-2, faimos pentru operatiunile din timpul Razboiului Rece, si un sistem de computer modern la o facilitate de trafic aerian din nordul orasului Los Angeles. Cei de la Pentagon au spus ca nu este neobisnuit ca avioanele U-2 sa opereze in acea zona.

Avionul U-2 a zburat la altitudini mari, aproximativ 60.000 de picioare in aer, atunci cand sistemul computerelui de la Centrul de Control al traficului aerian din Los Angeles in Palmdale, California, a detectat din greseala ca acesta zbura la o altitudine mai joasa, in jur de 10.000 de picioare, unde opereaza avioanele comerciala deobicei.

Greseala cauzata de sistemul de „En Route Automation Modernization” (ERAM), ce este programat sa anticipeze traiectoriile de zbor si sa calculeze posibilele conflicte pentru a evita coliziunea, si sa incerce sa re-ruteze celelalte zboruri. Supraincarcarea a cauzat ca sistemul sa se inchida pentru o ora, desi avionul U-2 zbura in siguranta deasupra avioanelor comerciale.

Problema a fortat FAA sa anuleze 27 de zboruri ce trebuiau sa ajunga si 23 de zboruri ce urmau sa decoleze de pe aeroportul International Los Angeles. In plus, 212 zboruri ce trebuiau sa ajunga si 216 ce erau amanate, potrivit lui NBC News.

Intreruperea infrastructurii de telecomunicatii federale, o informatie principala condusa intre facilitatile FAA, ce au complicat situatia. Cei de la FAA au spus ca au luat masuri sa evite incidente similare, cum ar fi adaugarea memoriei de procesare a zborurilor.

One Comment

  1. Oricum mijlocul de transport aerian este cel mai sigur din toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *