Te-ai gandit de ce nu ai reusit sa treci peste un interviu cu brio? Sunt numeroase cazurile a celor care pur si simplu nu gasesc o explicatie la faptul ca angajatorul nu a preferat prezenta sa pana la urma. De ce si cum considera ei daca o anumita persoana se potriveste ca si profil cu ceea ce reprezinta aria lor de cerinte si asteptari?

Poate ca pana acum nu ai dat o mare importanta partii „despre tine” la un interviu. Subtil aceasta sectiune arata nu numai parerea ta despre propria persoana insa aduce cu o sine o estimare a ceea ce esti, cum esti, cum percepti lucrurile acolo unde a fi obiectiv este prea greu. De aceea in momentul in care vine partea interviului cu „spune-mi despre tine” ar trebui sa ai in vedere anumite aspecte.

In primul rand ar trebui sa gasesti stilul ce se potriveste angajatorului. In functie de mediul in care se lucreaza ai putea foarte usor si practic sa faci un rezumat al povestii, printr-o succinta prezentare de calitati. Astfel vei arata ca esti rapid si te potrivesti job-ului disponibil pe care il au. In schimb acolo unde de exemplu se lucreaza cu publicul, acolo unde se pune accent pe comunicare a fi prea succint nu este tocmai ceea ce ai dori sa faci. Incearca sa fii obiectiv/a si sa te prezinti prin prisma celor din jur, a prietenilor.

La fel de interesant este cand dovedesti ca esti o persoana complexa. Gandeste-te la un motto al tau care nu numai sa sune bine ci sa te reprezinte. Astfel vei arata ca te preocupa dezvoltarea personala, ca te animi intr-un anumit fel, ca iti gasesti motivatia oricand.

Desi cheia succesului nu consta numai in a fi atent la astfel de aspecte ci in modul in care prezinti totul, modul in care limbajul non verbal corespunde cu ceea ce spui.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *