Daca am lasa mintea sa zburde departe ne-am inchipui o cu totul alta lume. Nu te costa nimic ci conteaza o doza de creativitate. Ce ai putea crede despre transportul in comun? Pe cat de iritant pe atat de necesar. Poate mai putin confortabil insa in viitor aceasta imagine se schimba. Cel putin asta sustin cercetatorii cu privire la modul in care se va descrie totul in 2017.

In primul rand vom avea masini electrice. Pentru ca nu mai e la moda sa exploatezi petrolul si sa te bazezi pe combustibil. Salvam si mediul totodata. Insa daca crezi ca se va pastra aceeasi idee de autobuz cu multiple locuri afla ca va fi de fapt mai comod ca nicicand. Asta pentru ca vor exista masini de doua locuri care sa faca totul mai intim. Acestea nu vor circula insa cu mai mult de 20 de km/h.

Suna a vis, suna SF pentru vremurile de acum insa este un plan cert caci un astfel de plan este sigur anuntant sa se dezvolte in Milton Keynes Marea Britanie. Astfel de masini sunt destinate transportului in comun si nu vor avea sofer. Se poate face si rezervare, iar plata desigur va urma calea tehnologiei cand biletele se vor putea achizitiona simplu si rapid cu ajutorul unei aplicatii pe smartphone. La acea vreme pe cat se poate de banal.

Cu 2 lire pretul unei calatorii aceste EN-V Pride asa cum sunt numite vor fi mai intai testate in 2015. Cu o investitie de 65 de milioane de lire se pare insa ca autoritatiel nu dau inapoi cu acest plan. Asa cum arata estimarile se pare ca venitul din acestea doar in primul an va ajunge la un milion de lire.

Promitator din toate punctele de vedere un astfel de transport in comun va inseamna si un confort in plus, cu tot cu bagaje daca este cazul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *