traditii Paste
traditii Paste
traditii Paste
traditii Paste

Daca vei merge in cadrul unui mic oras numit Bacup care este situat in Nordul Angliei, vei avea mareata oportunitate de a descoperi  o alta traditie neobisnuita de Sf. Pasti. Toti turistii, dar si localnicii pot vedea Dansul omului nebun in Sambata Pastelui. In ciuda numelui ciudat al acestui dans, nu vei vedea nici un fel de oameni nebuni in cadrul acestui eveniment.

Mai inainte de toate, aceasta traditie ciudata a aparut in acest oras in cadrul secolului 18. Vei fi fascinat de dansurile folk performate de un grup de barbati costumati  in haine cu fuste rosii, negre si albe si cu niste ghirlande speciale la gaturi. De obicei, exista un Whiffler in fata dansatorilor care isi pocneste soldul. Se crede ca in acest fel va alunga spiritele malefice.

Dansul se considera a veni din partea marinarilor mauri care s-au stabilit in cadrul acelui teritoiu cu mult timp in urma. Insa ceea ce nimeni nu isi poate explica este de ce se intampla aceste lucruri chiar in cadrul Sambetei Mari.

Daca esti in mod special preocupat de frumusetea si de sanatatea ta, atunci urmatoarea traditie de Paste este pentru tine. Este cel mai populara in tari ca Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Slovacia. Lunea Pastilor, sau a doua zi a Sf. Pasti, este ziua in care barbatii si baietii arunca cu apa pe fete si femei si chiar le croiesc cu o ramura de salcie.

Oamenii din aceste tari cred cu tarie ca aceasta traditie ii va ajuta sa devina mai frumosi si mai sanatosi. Se mentioneaza faptul ca cele mai multe tari in care predomina o credinta ortodoxa tind sa mentina aceasta sarbatorire si traditie vie de la an la an. Putem doar sa observam micile si usoarele diferente care sunt in diferotele zone ale intregului pament, speciale pentru zilele Sf. Pasti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *