ledled

Cu siguranta ai auzit si citit multe despre avantajele si beneficiile din punct de vedere energetic ale iluminarii cu led, comparativ cu iluminatul traditional ce se foloseste de becuri cu incandescenta si neoane. Cand se face o comparatie, din punct de vedere al consumului de energie, tehnologia iluminatului cu led este de departe varianta optima.

Tehnologia iluminatului cu led este un pas la fel de important in evolutie, poate fi comparat cu trecerea de la analog la digital. Avantajele iluminarii cu led se fac simtite atat pentru utilizatori, cat si pentru planeta.

Top 10 beneficii pentru iluminarea cu led

1. Durata mare de utilizare – considerabil imbunatatita fata de metodele de iluminare clasice, becurile cu led au o durata de viata de pana la 100.000 ore. Aceasta inseamna aproximativ 22 de ani de iluminat continuu, sau 22 de ani la jumatate din capacitate. Becurile cu led care, spre exemplu, functioneaza 8 ore pe zi, vor trebui inlocuite, datorita duratei mari de utilizare, abia dupa 20 de ani.

2. Eficienta energetica – consumul va fi considerabil redus, factura la energie electrica poate ajunge sa fie chiar de 5 ori mai mica. Datorita duratei mari de viata, intretinerea si inlocuirea destul de rara vin ca si alte doua beneficii aditionale.

3. Prietenoase cu mediul – becurile led nu au chimicale toxice in compozitie. Multe surse traditionale de iluminat fluorescente contin materii precum mercur si altele care sunt periculoase pentru mediul inconjurator. Becurile led, precum sunt cele oferite de greentek, sunt 100% recliclabile, un pas important pentru un viitor mai ecologic.

4. Calitate de durata – becurile led sunt foarte rezistente, realizate din materiale care pot face fata in conditii de utilizare dintre cele mai dure. Sunt rezistente la socuri, vibratii si impact extern, fiind astfel modalitati excelente de luminat exterior, in conditii de expunere la factori atmosferici, vant, ploaie si chiar si vandalism.

5. Zero emisii de ultraviolete – tehnologia iluminarii cu led produce foarte putina lumina infrarosie si aproape zero emisii de ultraviolete. Datorita acestui fapt, iluminatul cu led este foarte potrivit nu numai pentru bunuri si materiale sensibile la caldura, dar si pentru iluminarea materialelor si obiectelor sensibile la radiatiile ultraviolete.

6. Flexibilitate in design – ledurile pot fi combinate intr-o mare varietate de forme pentru iluminat eficient, asigurand un control perfect al luminii, culorii si distributiei acesteia.

7. Operativitate in conditii extreme de temperatura – foarte cald sau foarte frig – nici o problema pentru leduri. Lampile fluorescente pot fi afectate de conditii reci de temperatura, insa iluminatul cu led nu are nici o problema in a rezista la conditii extreme, fiind ideal pentru congelatoare, camere frigorifice si asa mai departe.

8. Dispersia luminii – ledurile sunt realizate in asa fel incat fasciculul luminos poate fi focalizat in functie de cerinte. De aceea reflectoarele cu led sunt mult mai eficiente comparativ cu cele ce folosesc becuri sau neoane traditionale.

9. Iluminat instant si rezistenta marita la intreruperi repetate – becurile cu led lumineaza instantaneu zona dorita, spre deosebire de becurile cu incandescenta sau neoane, care necesita un anume timp pentru incalzire, pana cand intensitatea luminii ajunge la nivelul dorit. De asemenea intreruperile frecvente nu afecteaza durata de viata a ledurilor.

10. Voltajul redus eficientizeaza consumul, becurile cu led fiind foarte rentabile pentru iluminatul exterior, chiar ideale in conditii in care alimentarea se face din energie solara.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *