Titan Arum

Titan ArumDupa mai multi ani in care i-a lipsit pe oameni de mirosul sau oribil, cea mai urat mirositoare floare din lume va inflori din nou. Frunzele mari si mirosul insuportabil sunt lucrurile care definesc perfect floarea Titan Arum sau „floarea cadavru”.

Titan Arum pare sa fie o planta care ii multumeste si ii nemultumeste pe oameni cu mirosul pe care il emana, care a fost comparat cu mirosul de carne care putrezeste. Floarea este cea mai mare din lume si poate ajunge la diametrul de doi metri, si este o planta specifica padurilor tropicale din Sumatra, Indonezia. Cea mai urat mirositoare planta din lume infloreste atunci cand temperaturile ating o valoare de 40 sau peste 40 grade Celsius. Se pare ca planta emana mirosul care atrage un gandac care se afla in cautare de cadavre putrezite.

Cea mai mare floare din lume

In medie, Titan Arum infloreste odata la fiecare 10 ani, si are petale in forma de umbrela. Mirosul urat si puternic poate fi simtit si de la 1 kilometru distanta, si devine mai puternic pe timp de noapte, din moment ce floarea „urmareste” sa atraga gandaci si muste de carne.

Potrivit oamenilor de stiinta, floarea este ravnita de colectionarii si pasionatii de flori ciudate. Se pare ca anul acesta, floarea isi va deschide din nou petalele peste cateva zile. Planta poate fi gasita la Gradina Botanica a Universitatii Cambridge, unde o multime de oameni au anuntat ca vor sa viziteze sera pentru a vedea aceasta planta.

Dimensiunile record ale plantei au fost inregistrate in Stuttgart in Germania, unde floarea cadavru a ajuns la dimensiunea de 2.94 metri inaltime. De asemenea, aceasta are o durata de viata de 72 de ore, timp in care emana mirosul puternic de carne in putrefactie. Titan Arum a fost adusa in Europa la sfarsitul secolului al XIX-lea, si a inflorit pentru prima data in anul 1889, intr-o gradina botanica din Londra. Al doilea eveniment de acest gen s-a petrecut in anul 1926, la aceeasi gradina botanica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *