In ziua de azi, ai oportunitati nelimitate atunci cand vine vorba despre materialele de izolat pentru acoperisul locuintei. Acoperisurile pot fi izolate cu ajutorul rolelor, spumei izolante, a placilor din polistiren extrudat sau a mortarului adeziv.
Atunci cand ai de gand sa-ti izolezi acoperisul locuintei, ar trebui sa faci cea mai buna alegere legata de genul de izolatie folosit potrivit cu tipul de acoperis, climatul local, legile locale, pretul tipului de izolatii pentru care optezi si valoarea calitativa a produsului si impactul pe care il poate avea acel tip de izolatie asupra mediului inconjurator, dar de asemenea si asupra celor care locuiesc in acea casa. Site-ul www.izolatii.ro iti ofera cele mai avantajoase metode de izolat ale locuintei, si in special sfaturi si materiale necesare pentru aceasta sarcina de lucru.
De ce avem nevoie de izolatie pentru acoperis?
Un acoperis bine izolat mentine caldura locuintei in timpul iernilor si racoarea in timpul verilor calde. Prin instalarea unui tip de izolatie pentru acoperis, poti de asemenea reduce si costurile la curent si economisi din energia electrica. Eficienta materialului de izolat este data de capacitatea materialului in cauza de a rezista la fluxul de caldura. Cu cat mai mare este capacitatea aceasta, cu atat mai eficient este produsul de izolat.
In mod normal, caldura trece de la zonele fierbinti in zonele mai racoroase. In timpul perioadelor fierbinti de vara, izolatia acoperisului prinde caldura din exterior si nu ii permite sa intre in interiorul locuintei. Pe de alta parte, prinde si caldura interioara in timpul perioadelor reci de iarna si mentine interioarele calduroase.
Tipuri de izolatii pentru acoperis
Mai multe materiale sunt folosite pentru izolarea acoperisurilor, a mansardelor si a podurilor. Aceste materiale diferite includ printre ele si fibra de sticla, vata minerala, lana naturala, fibra de plastic, spuma de poliuretan, formaldehida bazata pe nitrogen, spuma izolanta, fibrele naturale si panourile de paie. Toate aceste materiale sunt disponibile in diferite tipuri care pot fi instalate in mai multe moduri in cadrul acoperisului unei locuinte.
Paturi izolante
Paturile izolante vin sub forma de rulouri si role flexibile fabricate din fibre naturale, plastice sau minerale. Acestea pot fi amplasate si potrivite cu usurinta intre sifturi, grinzi si barnele acoperisului. Cu toate ca majoritatea acestor materiale pot fi potrivite foarte bine in locurile mentionate mai sus, acestea trebuie sa fie mai intai de toate taiate si formate pentru diferitele forme si structuri ale acoperisului in cauza. In unele cazuri, spatierea poate sa nu fie standard iar materialul trebuie sa fie dimensionat potrivit inainte de a fi instalat in locul in cauza.
Acest tip de izolatie este disponibil in straturi care actioneaza drept bariere impotriva vaporilor de aer. Capacitatea de a rezista la fluxul de caldura poate varia in functie de materialul de izolat ales si in functie de densitatea acestuia. Acesta este cel mai popular si folosit tip de izolatie pentru acoperis dintre toate cele existente pe piata.
Izolarea cu spuma
Acest tip de izolatie este disponibila dub forma de spuma lichida care poate fi sprayata, injectata sau turnata. Spuma de poliuretan, de poliizocianurat si de ciment sunt cateva dintre cele mai folosite materiale pentru izolat pentru acoperis. Aceste materiale sunt amestecate cu agenti ai spumei, inainte de utilizare. Atunci cand materialele intra in contact unele cu celelalte, se imbina si se extind formand suprafata izolanta potrivita pentru casa ta.