becuri autobecuri auto
becuri auto
becuri auto

Multi dintre posesorii de masini nu se gandesc de doua ori inainte de a cheltui sute de lei pe alte lucruri ce trebuie efectuate la masina cum ar fi vopseaua acesteia sau jantele din aliaj. Cred ca aceste lucruri sunt mult mai importante decat becurile auto de exemplu.

Insa, putini dintre proprietarii de masini, si inclusiv conducatorii acestora, iau in considerare cumpararea de becuri auto modernizate care sa se potriveasca atat cu aspectul general al masinii, dar si sa fie in concordanta cu nevoile automobilului respectiv.

Se spune ca majoritatea accidentelor rutiere se produc din cauza conditiilor slabe de luminozitate si din cauza intunericului, atunci cand vizibilitatea redusa este deseori un factor care contribuie cel mai mult la acest lucru. Niste becuri auto moderne si potrivite ar fi foarte de folos in aceste cazuri. Pentru cei care nu cunosc, exista o gama variata de becuri auto care se pot potrivi foarte bine cu misiunea pe care trebuie sa o indeplineasca in cadrul masinii in cauza.

  1. Becurile auto cu halogen. Cele mai multe masini din trafic folosesc becuri cu halogen. Actualizarile acestor tipuri de iluminare auto cad de obicei in una dintre categoriile urmatoare:
  • becuri mai luminoase care sustin ca ofera intre 30 si 100% mai multa lumina;
  • becuri economice care sunt proiectate sa reziste mai mult si sa reduca consumul de carburant;
  • becurile cu efect de xenon care emit o lumina albastruie si sunt achizitionate mai mult din motive estetice.

     2.  Becurile auto xenon. Xenonul foloseste un arc de inalta   tensiune               mai degraba decat un filament de metal care sa produca lumina. Aceste           becuri au fost odata apanajul masinilor de lux, insa devin tot mai                       frecvente si mai folosite in cadrul masinilor de familie, mai mult ca o                 optiune scumpa montata direct din fabrica.

     3.  Becurile auto cu LED. Acste tipuri de becuri auto sunt deja foarte                populare printre conducatorii de masini si pot fi zarite destul de des in              cadrul celor mai multe automobile de pe strada. Aceasta tehnologie                  deja s-a implementat la modelele de masini Audi A8 si Lexus LS, si                    acum ofera avantaje notabile deasupra becurilor cu halogen sau xenon.            Spre deosebire de becurile cu halogen, care folosesc un filament care se            degrazeaza in timp, becurile cu LED sunt pur si simplu niste                                semiconductoare fara componente care se pot uza la un moment dat.                In teorie, acestea ar trebui sa reziste pe toata durata de viata a masinii            in cauza. LED-urile necesita de asemenea si mai putina electricitate                  decat becurile cu halogen, reduc emisia de CO2 si nu consuma atat de              mult din bateria masinii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *