Alegerea unui angajat

Alegerea unui angajatCa si detinator al unei afaceri mici, nu ai timp sau resurse de a irosi pe un proces de angajare indelungat. Cand te gandesti ca ai gasit persoana potrivita pentru acest job, vei vrea cel mai probabil sa-l primesti la bord cat de repede este posibil. Dar primele impresii pot fi cateodata inselatoare. O persoana care este bine calificata pe hartie si s-a descurcat grozav la interviu, ar putea sa se dovedeasca ca nu se potriveste companiei tale, lucru ce probabil nu-l vei descoperi pana ce au fost semnate actele.

James Kenigsberg, seful tehnologiei si membrul fondator al platformei de educatie online 2U, ca exista o multime de motive pentru care oameni nu se descurca. Cineva ar putea fi nemaipomenit, dar modul in care se incadreaza este groaznic, cumva cred din tot sufletul ca cineva merita, insa nu se potriveste neaparat cu cel al echipei.

Un angajator va sti in primele 90 de zile, si de multe ori mult mai repede, daca un angajat are un potential pe termen lung la acea companie. Lucrurile pe care le vor in cariera, indiferent ca este un venit financiar, structura sau sa fie parte dintr-o misiune mare, toate ies la iveala in acea periada, de asemenea si abilitatea lor de a-si indeplini sarcinile si sa munceasca cu echipa existenta.

Desigur, nimeni nu are 90 de zile sa astepte si sa vada daca un nou angajat este potrivit. Asa ca, ce face un manager de angajare? Kenisberg a sfatuit sa gasesti modalitati de a testa abilitatile practice a potentialului angajat si modul in care se integreaza cu compania ta.

Kenisberg sugereaza sa aduci un candidat la un consultant inital, analizandu-i performantele dupa o perioada predeterminata de timp, pentru a decide daca persoana inca se potriveste pentru o pozitie full-time. De aceea, angajatul trebuie testat inainte de a fi angajat.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *