The-American-working-man-1942-6-sharpened-and-painted-portrait-smooth-2Animalele functioneaza cel mai bine cand traiesc in habitatul in care se potrivesc cel mai bine. Nu te poti astepta ca un urs polar sa poata trai bine in desertul din Arizona sau un sarpe cu clopotei sa se adapteze in mediul de la Polul Nord. Exact acelasi lucru se intampla si in lumea omului, un muncitor prospera si este foarte productiv daca il pui intr-o zona de lucru care i se potriveste personalitatii, abilitatilor si nevoilor sale.

Angajati care nu sunt in locul potrivit studiaza problema. Ei s-ar putea gandi ca daca ai un job oarecare este suficient in economie, sau ar putea spera ca sentimentul ca nu se potriveste acolo va disparea cu timpul. Traind cu aceste iluzii e mult mai usor, decat sa incerci sa faci ceva in privinta asta.

Daca oarecum, ai un sentiment apasator ca nu lucrezi in locul potrivit pentru tine, iar mediul nu te satisface in nici un mod, este timpul sa explorezi alte optiuni. Sentimentele care te fac sa iti dai seama ca nu esti in locul potrivit, pot fi :

  • Teama de a intra in birou
  • Te simti singur si ca un intrus
  • Nevoia de a-si apara prioritatile intr-o baza continua
  • Increderea care scade
  • Teama de a interactiona cu seful tau
  • Lupta cu frustrare de cum se fac lucrurile
  • Primirea de critici pentru incercarile de a-ti imbunatati munca
  • Ascunderea de personalitatea proprie si puterea de integrare

 

Urmatorii pasi, cum ar fi cautarea unor locuri de munca diferite sau intoarcerea la scoala, poate parea descurajatoare. In orice caz multi oameni ce reusesc in a gasi un loc de munca bun in care se integreaza, realizeaza ca sa faca acest lucru a fost mult mai usor decat sa se trezeasca in fiecare dimineata cu sentimentul de „a fi un peste pe uscat”.

Asa ca, luati initiativa si cautati-va un nou loc de munca, daca in vechiul loc nu va integrati.

 

De admin

Un comentariu la „Te integrezi in mediul de munca?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *