socializaresocializare

Fie ca esti un dependent de retelele de socializare, un pasionat novice sau te gandesti a incerca socializarea in mediul online, probabil ca ai niste intrebari despre avantajele si dezavantajele retelelor de socializare si despre inscrierea in cadrul acestora.

De exemplu, acestea pot chiar creste productivitatea cuiva sau doar sunt o risipa foarte mare de timp? Cat de sigure sunt aceste retele de socializare? Inainte de a investi foarte mult in comunitatile de socializare din mediul online, asigura-te ca vei face o mica cercetare astfel incat sa iei cele mai decizii. Uite ce trebuie sa stii.

Avantaje ale social networking-ului

Indiferent daca sunteti in cautare de fosti colegi de camera din camin, pe profesoara ta din primul an de facultate sau un prieten din afara tarii, nu exista cale mai rapida si mai simpla de a intra in legatura cu acestia decat prin intermediul unei retele de socializare.

Retele de socializare

Cu toate ca Facebook, Twitter, LinkedIn si MySpace sunt probabil unele dintre cele mai cunoscute comunitati de socializare din mediul virtual, exista tot felul de site-uri web care apar de la zi la zi si prin care poti interactiona cu oamenii pe Internet. Prin intermediul a asemenea site-uri, indivizii isi pot face noi prieteni sau legaturi de afaceri sau sa-si extinda baza de cunostinte comune si sa interactioneze cu prietenii prietenilor si asa mai departe. Aceste legaturi si conexiuni te pot ajuta pentru o varietate de lucruri cum ar fi:

  • Gasirea sufletului pereche
  • Cautarea a unui nou loc de munca
  • Localizarea si cererea de asistanta
  • Oferirea si primirea de recomandari de la terti referrali
  • Primirea de sprijin de la indivizi cu aceeasi gandire
  • Sfatuirea sau primirea de sfaturi in legatura cu cariera sau probleme personale

In multe moduri, comunitatile de socializare sunt echivalentul virtual al intalnirilor la magazinul local sau la biserica pentru a face schimb de noutati si brafe si a vorbi cu sau despre familie si prieteni sau cunostinte comune.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *