La fiecare 11 ani Soarele isi schimba polaritatea. Pe intelesul tuturor se schimba cu fundul in jos cum ar spune romanul. Un fenomen ce nu a ingrijorat prea mult pana acum insa avand in vedere stilul de viata vom avea de suferi. Ne paste furtuna geomagnetica ceea ce va afecta in primul rand orice tine de comunicatiile radio, de functionare a satelitilor.

Interesul major exista pentru ca fenomenul sta sa se intample. Nu se cunosc date prea precise caci cei de la NASA nu ar avea cum sa ofere astfel de repere. Insa inca din luna august a acestui an s-a tot zvonit ca Soarele nostru nu va mai fi la fel prea curand. Inversarea polaritatii a ramas o grija caci se apropie un termen probabil pentru ca acest lucru sa devina realitate. De acum in cateva saptamani ar spune cercetatorii. 

Aceste informatii se completeaza cu un concret al cazului. Din ultimele cercetari se pare ca polul nord deja a migrat cum s-ar spune spre partea de sud ceea ce face ca Soarele sa fie usor ciudat, avand doi poli sud. Urmeaza si o a doua schimbare pentru ca mai apoi o activitate solara intensa sa isi arate furia catre pamanteni. Practic sunt emisii mult mai puternice ce se desprind la propriu pe de suprafata Soarelui si ajung in intreg sitemul solar si mai apoi cunoaste si  interactiunea cu campul magnetic al planetei noastre. Un alt fenomen vizibil si ce se coreleaza cu „Soarele suparat” este cresterea numarului de aurore boreale.

De speriat? Probabil omul de rand nu va cunoaste o grija prea mare din acest punct de vedere. Ne plangem cand e prea cald, ne minunam de seceta si dam vina pe o supraincarcare pe retele ce blocheaza curentul si totodata telecomunicatiile, electrocasnicele de asemenea. Si totusi gandind ca ultima inversare a polilor Soarelui pe pamant a avut loc in urma cu 800.000 de ani poate ca este de speriat si de asteptat sa ne confruntam cu fenomene extreme.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *