simboluri celticesimboluri celtice

Simbolurile celtice stravechi inca apar si in ziua de azi drept bijuterii sau in amintirile de familie  inmanate sau lasate din generatie in generatie. Aceste simboluri  au intelesuri specifice care pot reprezenta totul de la familie la dragoste. Daca esti un descendent european, atunci aceste simboluri pot avea si niste intelesuri mai adanci pentru tine de vreme ce pot reprezenta diferite aspecte ale stramosilor tai.

Simboluri si intelesul acestora

Un lucru care a fost extrem de important pentru celti erau simbolurile care vorbeau despre cine era acea persoana in familia acesteia, la feld e bine ca si valorile pe care le imbratisa aceasta. De la un nod celtic si pana la trifoiul alb, simbolurile au avut mereu cate un inteles si o semnificatie speciala, in parte.

Harpa irlandeza

Potrivit Irish Central, harpa este un simbol traditional care este predominant in toata Irlanda de vreme ce este sigiliul oficial al tarii in cauza. Harpa irlandeza se presupune a simboliza cum ca sufletul este nemuritor. Este un simbol religios care isi are danc intelesul in crestinism. Simbolizeaza cum ca viata pe pamant nu este sfarsitul, si mai exista o viata eterna dupa trecerea in nefiinta de pe aceasta lume, pe lumea cealalta.

Noduri celtice

Exista multe designuri diferite ale nodurilor celtice si fiecare dintre acestea are cate un inteles diferit. Potrivit cu What’s Your Sign, exista foarte putine lucruri scrise despre in istorie despre nodurile celtice. Intelesurile si povestile au trecut din gura in gura de-a lungul anilor, de la generatii la altele, insa acest lucru inseamna ca nu poate fi dificil sa ne dam seama exact care sunt intelesurile acestora.

Probabil, cea mai buna presupunere este ca fiecare nod are cate un inteles diferit in cadrul unei anumite familii. De exemplu, Triquetra, care este cunoscut de asemenea dreot nodul trinitatii, este fie un semn al trinitatii crestine (Tata, Fiu si Duh Sfant) sau un trio pagan (Mama, Baba si Fata). Si totusi, un alt inteles ar fi ca aest nod reprezinta o trinitate ce sta pentru minte, trup si spirit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *