Skip to content

Sfaturi pentru profesionistii din HR

Profesionistii din HR trebuie sa comunice deseori cu angajatii si cu alte persoane in scris. Documentele pe care le redactezi iti reprezinta compania, si in unele cazuri- cum ar fi cu scrisorile de angajare si cu actualizarile de procedura- acestea pot forma niste intelegeri obligatorii de forta juridica. Avand asta in minte, este usor sa vezi de ce este atat de important pentru profesionistii din HR sa scrie intr-un mod care minimizeaza potentialul pentru neintelegeri.

Sfaturi in scrierea de documente pentru HR:

  • Alege-ti cu intelepciune cuvintele-Foloseste niste cuvinte concrete si fraze asemenea in loc de termeni prea generali care pot fi interpretati in mai multe moduri.
  • Fii succint- Comunicarea in afaceri nu este locul pentru scrierea si gandirea creativa. Foloseste pe cat de putine cuvinte este posibil pentru a-ti expune ideile in cel mai adecvat mod posibil.
  • Ramai la subiect-Ramai concentrat pe principalul topic al discutiei si nu te abate la alte informatii secundare si neinteresante sau neimportante.
  • Pastreaza paragrafele unificate- Eviata a introduce si a vorbi despre mai multe subiecte intr-un singur paragraf. Ia sbubiectele pe rand si le introdu si descrie pe fiecare in cadrul fiecarui paragraf in parte.
  • Urmareste organizarea logica-Asigura-te ca scrierea ta este organizata in mod logic astfel incat sa curga intr-o manier coerenta.
  • Fa in asa fel incat documentele sa fie usor de frunzarit-Cititorii ar trebui sa poata  sa frunzareasca cu usurinta printr-un document de afaceri pentru a gasi ceea ce ii intereseaza. Foloseste liste numerotate pentru pasii care trebuie urmariti intr-o ordine anume, pune puncte pentru liste si subtitluri pentru a separa sectiunile majore unele de altele.
  • Mentine o consistenta permanenta-Foloseste formate similare si un stil de scris asemanator, astfel incat documentele sa poata fi citite intr-o maniera echilibrata si profesionala.
  • Foloseste structuri de propozitii variate-Inlude o varietate de structuri propozitionale   astfel incat documentele  sa poata fi citite usor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *