Sa incepi ziua cu o cafea asa cum iti place suna ideal. Este mirosul incantator insa mai presus de toate sta nevoia de energie de a incepe o zi. Pur si simplu te invigoreaza si iti aduce doza de energie in plus. Insa nu este recomandata pe stomacul gol caci oricat bine iti face poate sa dauneze in egala masura. De fapt te-ai intrebat care ar fi ora potrivita pentru a servi cafeaua? Asa cum in Anglia ceaiul se bea la ora 5 ar trebui sa avem si noi un program in ceea ce priveste cafeaua?

In primul rand cea mai frecventa greseala pe care o face marea majoritatea este aceea de a bea cafeaua la primele ore ale diminetii, oricare ar fi aceea. Insa cercetatorii spun ca o cafea servita intre orele 8 si 9 ale diminetii. In acest interval si de asemenea intre orele 12 si 13, 17.30 si 18.30 cafeaua nu isi va face efectul decat la un prag minim. Asta pentru ca efectul asteptat de cafea depinde de cortizol, iar in aceste intervale de timp acesta este maxim prezent in organism, deci nici ca am mai avea nevoie de cafea.

In schimb ora potrivita pentru a servi o cafea este desigur dupa masa, intre intervale orale de genul 9.30 si 11.30. De asemenea perioada pranzului intre 13 si 17.30 reprezinta de asemenea un moment oportun pentru o ceasca de cafea.

Mai mult decat atat, se pare ca nici prea multa cafea nu este o recomandare. Pentru ca uneori iti taie din pofta de mancare, pentru ca alte ori iti poate accentua o stare de neliniste, de agitatie cercetatorii estimeaza ca un maxim de 3 cesti este suficient, reprezentand 300 mg de cafeina. Si totusi totul tine pana la urma de fiecare in parte. Obiceiurile nu pot fi la fel pentru fiecare si mai ales pentru cazurile in care consumul de cafea nu se prea recomanda sau chiar deloc.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *