semnificatiile simbolurilorsemnificatiile simbolurilor

In lumea aceasta minunata si plina de mistere exista tot felul de simboluri, de obiecte si semne care reprezinta tot felul de alte lucruri, au tot felul de sensuri si sunt foloste cu predilectie pentru ca au parte de anumite semnificatii generale si universale.

Printre aceste simboluri arhicunoscute se numara si Steaua lui David, simbolul iudaismului, al evreilor de pretutindeni, insa acesta nu este singurul lucru care merita avut in evidenta si de discutat.

Cand vine vorba despre simbolurile crestine, crucea lui Iisus este cel mai cunoscut simbol al crestinismului si al jertfei, dar si un semn cu care multi crestini se insemneaza si pe care il cinstesc.

Insa, pe langa crucea celebra pe care a fost rastignit Fiul Domnului, mai exista si crucea Sfantului Petru, o cruce intoarsa, care este de asemenea un simbol foarte cunoscut si puternic anti-crestin. Oricum, inainte de asta, acest esmn a fost unul dinte cele mai puternice simboluri ale lumii pro crestinism.

Acest simbol este de asemenea cunoscut ca si Crucea Sfantului Petru. Atunci cand Sf. Petru a fost crucificat, el a simtit ca nu este suficient de demn pentru a muri in acelasi mod in care a murit si Iisus Hristos. Astfel ca a cerut sa fie crucificat cu capul in jos. Dupa asta, crucea petrina a devenit un simbol al umilintei. Poti regasi inca crucea inversata in mai multe biserici, ceea ce nu inseamna ca oamenii il slavesc pe Satana aici.

Crucea intoarsa a inceput sa fie folosita destul de curand ca si simbol anti-crestin. A fost folosita in filme horror ca The exorcist sau in Rosemary’s Baby, si a fost de asemenea incorporat in miscarile de punk si heavy metal, unde are conotatii antiautoritarisme.

Cu toate ca unele simboluri le cunoastem dupa semnificatiile pe care le au acestea in ziua de azi, acestea nu au avut parte de aceleasi valori in lumea straveche si reprezentau chiar cu totul altceva.

De admin

Un comentariu la „Semnificatiile simbolurilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *