O noua descoperire a cercetatorilor din Marea Britanie aduce un pas inainte in ceea ce priveste medicina si cum se explica anumite fenomene. O ultima corelatie s-a realizat intre un test de sange si tentativa de suicid. Echipa de cercetatori de la Universitatea din Indiana a lucrat impreuna cu un roman, un psihiatru de succes, Alexandru Niculescu. Rezultatul lor a fost ca un test de sange poate scoate in evidenta riscul la care este supusa o persoana cand vine vorba de intentia de a se sinucide.

Mai exact, testul de sange trebuie sa fie relevant cand vine vorba de depistarea enzimei SAT 1, cea responsabila pentru ca o persoana sa aiba la un moment dat tentativa, gandul de a se sinucide. Cu toate acestea un astfel de test este relevant doar intr-o oarecare masura. Se poate ca persoana respectiva sa nu manifeste niciodata intentia reala de a face un gest necugetat. Testul nu poate sa previna astfel de cazuri ci doar sa le trateze acolo unde se depisteaza un nivel ridicat de enzime SAT 1.

Un ultim raport din 2011 arata ca in Romania se intamplau 8 sinucideri pe zi. Bulgaria este intr-un top cu cele mai multe sinucideri, iar cand vine vorba de copii si tineri Rusia este la ora actuala pe locul fruntas. Sunt peste tot in lume sunt probleme cu aceasta categorie de persoane. Si cum tendintele sunt de asa natura cat sa socheze suferinta este parca dubla. Labili psihici, cu o sensibilitate iesita din comun sinuciderea este vazuta de unii unica cale de a scapa de probleme si viata grea. Insa cu un astfel de test s-ar putea depista cine are tendinte de suicid pentru a trata si astfel a face ca speranta de viata sa creasca. Poate fi vorba de educatia din familie, de terapie sau un nive, mai inalt de tratament.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *