Desi este o optiune personala a fi parte dintr-un grup, comunitate de o anumita religie tine si de „mostenirea” din familie. Religia este parte din viata noastra, cu o influenta ce din nou tine de deciziile personale. Este insa aceasta pe cale de disparitie? Suntem din ce in ce mai indepartati de religie? O carte publicata de un psiholog sustine acest lucru.

Nigel Barber sustine ca in viitorul apropiat, mai exact in 2041, religia nu numai ca va deveni „optionala” insa din ce in ce mai rara ca si preocupare. Iar in stransa legatura cu acest fapt sta si stilul de viata, nivelul de trai de asemenea. Cu cat creste posibilitatea materiala cu atat scade influenta partii religioase in viata oamenilor. Si asta se observa mai ales in tarile dezvoltate. Mai mult decat atat este vorba de lumea moderna care isi pune amprenta din ce in ce mai mult.

Luand exemplu celor care lucreaza in fiecare zi, cu o singura zi libera pe saptamana si aceea fiind duminica este foarte usor sa te lasi purat de griji si nevoi in defavoarea religiei, in a considera ca acesta zi este cea de odihna si din punct de vedere religios nu ar trebui sa te proecupi de munca din casa, de camp. Insa cum altfel cand viata impune asta? Si acesta este un exemplu minor a modului in care incep sa gandeasca oamenii.

Timpul modern face ca multe din acele aspecte legate de viata religioasa sa fie indepartate si oarecum nevoit o parte din ceea ce obisnuia sa fie o idee ce domina viata dispare. Caci de ce apeleaza oamenii la divinitate? Pentru necesarul de ajutor, pentru ca isi cauta un concept in care sa creada si care sa le ofere mai multa incredere in a reusi in viata sau mai mult decat atat sa faca chiar si o minune. Insa cum nivelul de trai creste si partea financiara este satisfacuta divinul apare din ce in ce mai rar in peisaj.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *