bracomotoareelectrice.ro

Exista situatii in care racordul la o retea de apa curenta, publica sau privata, este imposibil. Aceste situatii se intalnesc cu precadere in mediul rural, aici proprietarii trebuind sa gaseasca alternative la alimentarea cu apa curenta.

Se folosesc astfel pompe submersibile sau hidrofoare. Aceste sisteme reprezinta un ajutor pentru orice proprietar care locuieste intr-o zona in care reteaua centralizata de furnizare a apei nu a ajuns. O pompa de apa sau un hidrofor ajuta la alimentarea cu apa a intregii gospodarii, pentru toate activitatile casnice. Aceste solutii pentru furnizarea apei – dintr-o fantana sau un put de langa casa – includ pompe, sisteme de pompare, mecanisme prin care apa este sustrasa, filtrata si apoi adusa in casa fara impuritati.

Exista insa si o serie de probleme ce pot sa apara in functionarea acestor mecanisme de pompare a apei. Astfel de probleme impun solutii, fie ca este vorba de reparatii pompe apa, fie ca presiunea si alti parametri ai mecanismului nu sunt conformi si trebuie ajustati. In ceea ce priveste presiunea necoresponzatoare la un hidrofor, aceasta poate fi reglata usor chiar de catre proprietar. In prima faza se deschide un robinet in casa pana cand intreaga instalatie este golita. Presiunea in momentul acesta are o valoare egala cu zero, iar circuitul va fi inchis si aceasta va fi ridicata cu ajutorul unui compresor.

Blocarea circuitului la sistemele de pompare a apei este o alta problema intalnita frecvent. In principal aceasta defectiune apare datorita impuritatilor din apa. Filtrele se infunda, prin urmare solutia simpla este curatarea acestora.

Temperaturile extreme si ciclurile inghet-dezghet afecteaza de asemenea pompele de apa si hidrofoarele. Din acest motiv trebuie protejate pe cat posibil, fie ferite de inghet prin sistarea functionarii pe timp de iarna, iar dupa trecerea perioadei reci se impune si o verificare a intregului sistem pentru identificarea eventualelor daune.

Ocazional la sistemele de pompare a apei mai apar probleme si la circuitul electric. Acestea apar din varii motive: fie circuitul nu este bine izolat, fie suprasolicitarea pompei duce la o uzura accentuata si o defectare ulterioara a motorului. Astfel de reparatii pompe apa necesita interventii specializate. Reconditionarea circuitului electric pentru o functionare optima, reparatii motoare electrice pentru pompe apa, rebobinari sau alte interventii de acest tip necesita specialisti. La fel ca si orice alta solutie menita sa ofere confortul dorit in orice locuinta, sistemele de pompare a apei, hidrofoarele si pompele submersibile necesita intretinere periodica si reparatii pentru a le asigura functionarea optima.

De admin

Un comentariu la „Probleme si solutii – reparatii pompe apa”
  1. Daca locuiesti la o casa periodic apar probleme ce trebuie sa fie remediate. Din acest motiv am incercat sa aleg doar lucruri de calitate mereu, un bun exemplu fiind podelele tehnice implementate cu ajutorul echipei de la podele-tehnice.com In felul acesta vei reusi sa ai mai multa liniste si sa tii problemele departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *