Situatia este trista de la an la an. Elevii care nu reusesc sa obtina o nota satisfacatoare la bacalaureat se vad in punctul in care sa decida ce se va intampla pe viitor. De la cei care aleg calea strainatatii sau pur si simplu drumul muncii pentru ca nu au alta solutie in randul celor care nu se simt pregatiti asa cum nu au fost si pentru examen exista o singura solutie: somajul.

Cu exemple pe banda rulanta care demonstreaza cat de pregatiti sunt de acum fostii elevi mai trist decat atat este faptul ca toti se vad fara perspective. Sondajele facute arata cum tinerii care doresc sa mai copilareasca stau pe banii statului pentru a-si prelungi vacanta. Intrebate ca vor face cu acel ajutor de somaj tinerele sunt pe aceeasi lungime de unda cu distractia: fie merg la mare, fie pur si simplu vor avea banuti in plus de cheltuit.

Primii pasi in campul muncii sunt rari caci putini din cei care au terminat liceul au acest plan imediat. Prefera o vacanta, o prelungire,  un ajutor de la parinti insa nu atat de devreme sa isi ia viata in maini. De ce nu putem educa tinerii? De ce nu mai este acea responsabilitate pentru studiu, pentru promovabilitate si mandrie pentru asta? Pentru ca s-au obisnuit cu binele, pentru ca sistemul permite sa se copieze la examene, pentru ca banii fac diferenta.

Intr-o estimare facuta a cat va trebui sa plateasca statul pentru acei elevi care vor dori ajutorul de somaj cele 42 de milioane de  euro aduc o tristete si o paguba caci banii se duc pe spatele celor care nu au interes. Cum suna viitorul din acest punct de vedere?  O imagine trista caci elevii de astazi sunt generatia viitorului, tinerii de astazi cu somaj sunt cei care vor construi o societate in curand.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *