Poroshenko

PoroshenkoPresedintele Ucrainei a declarat ca tara sa se afla acum intr-un „razboi adevarat” cu Rusia si ca ucrainieii ar trebui sa se pregateasca pentru o ofensiva ruseasca. Petro Porosenko a declarat ca nu are incredere in presedintele rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, el a sups ca nu avaut nicio alta obtiune decat sa negocieze cu acesta.

Rusia neaga toate acuzatiile occidentale ca ar fi trimis trupe regulate si arme pentru a ajuta rebelii din estul Ucrainei. Organizatia Natiunilor Unite a declarat ca cel putin 6000 de persoane au fost ucise in lupta din aprilie 2014, in estul Ucrainei.

Rebelii pro- rusi au inregistrat progrese semnificative in regiune. Acestia, impreuna cu Rusia su negat ca primesc sprijinul Moscovei. Rolul Rusiei a ajuns din nou in discutii, dupa capturarea a doi oameni din Ucraina, sambata, care au declarat ca au fost soldati rusi de elita dar care lucreaza in estul Ucrainei. Intr-un videoclip, acestia au confirmat ca erau militari activi in Rusia, insa Moscova a declarat ca cei doi soldati nu mai erau angajati la statul rus in momentul in care au fost prinsi.

Porosenko a declarat ca aceasta nu este o lupta cu separatistii rusi, ci este un adevarat razboi cu Rusia. Faptul ca au fost capturati doi soldati ai fortelor speciale reprezinta o dovada puternica in acest sens.

Intrebat daca s teme de o ofensiva din partea Rusiei, presedintele Porosenko a declarat ca ii este frica. Acesta crede ca rusii pregatesc o ofensiva, iar Ucraina ar trebui sa fie pregatita. Totusi, ucrainienii nu le-au dat rusilor niciun motiv de provocare.

Porosenko a adaugat ca, desi nu are incredere in presedintele Rusiei, nu a avut nicio alta obtiune decat sa se increada in diplomatie. Acesta se teme ca zone din estul Ucrainei sa nu fie luate de rebeli prin mijloace militare- ceea ce inseamna ca diplomatia a fost singurul raspuns.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *