Busuiocul. Un condiment ce se regaseste frecvent in bucataria italiana, un plus de savoare adus aproape tuturor mancarurilor. Mai putin popular in Romania caci se asociaza adesea cu biserica, cu mirosul specific cand preotul sfinteste o locuinta busuiocul este de fapt o planta ce iti aduce numeroase beneficii. De la uleiul de busuioc si pana la frunzele consumate ca atare aceasta planta poate fi sursa ta de vitamine si nu numai. De la calciu la magneziu, de la fier la mangan, potasiu de asemenea busuiocul este un plus pentru sanatate.

Raceala si febra. In perioade de acest gen busuiocul actioneaza benefic pentru sanatate prin eliminarea unor astfel de simptome. Un tratament din natura pentru primele semne ale unei raceli.

Starile depresive si nervoase. Cu actiunea sa la nivelul sistemului nervos busuiocul calmeaza. Poate fi folosit ca si tratament pentru starile de nervozitate, pentru perioade stresante si depresive, pentru durerile de cap de asemenea.

Pentru piele. In acest caz busuiocul aduce beneficii de asemenea. Poate fi vorba de pete, acnee, de riduri usoare sau chiar de piele uscata. Sub forma de ulei doamnele si nu numai ar putea sa se bazeze in cura de infrumusetare pe aceasta planta.

Antiinflamator si antiseptic. In ceea ce priveste partea de tract intestinal busuiocul amelioreaza simptomele acolo unde se produce un dezechilibru. De la digestie porneste totul caci acolo unde nivelul de toxine este peste masura totul se va vedea la exterior si mai mult decat atat digestia tine si de sistemul imunitar si de modul in care ne simtim in fiecare zi. Busuiocul consumat sub orice forma imbunatateste acest sistem. Iar in cazul artritei se stie ca durerile sunt aproape de nesuportat. Din nou busuiocul poate fi folosit, actionand impotriva durerii si a inflamatiei.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *