Sa savurezi o cafea la primele ore ale diminetii este un tabiet pe care multa lume il are. Te trezeste mai bine, te anima si parca iti da o doza mai mare de energie pentru a incepe o noua zi cu provocarile sale. Insa un consum prea mare de cafea, zi de zi, poate aduce un efect negativ. Studiile arata ca in ceea ce priveste cazul femeilor acestea se pot confrunta cu infertilitatea cand un consum prea mare de cafea este prostul obicei pe care il au.

Stimulentul pe care cafeaua il contine si anume cofeina este la un moment dat responsabila de inhibarea contractiilor trompelor. Asa zisul „transportul” ovulelor nu mai este de un ritm normal si intr-un lant vicios asta duce la infertilitate, lal probleme in ceea ce priveste conceptia.

Un reprezentant al studiului din cadrul Universitatii din Nevada spune ca intr-o nota comparativa intre o femeie care consuma cafea si cele care nu o fac in perioada in care se constientizeaza si se doreste concret conceptia unui copil se intampina probleme si ca si durata pana la punctul concret din nou este o diferenta notabila de timp.

Ce se intampla insa cand nu consumi cafea? Pentru unii si unele cafeaua este parte din rutina zilnica si fara de care nu ar putea sa faca fata unei zile de munca sau in general pur si simplu sa poate sa mentina un ritm activ. Insa in egala masura este vorba si de efectul negativ pe care cafeaua il aduce pe termen lung. Se pare ca asa cum se indica ca inainte de conceptie sa se renunte la anumite alimente, la pastile, la contraceptive si se recomanda asta cu cateva luni inainte pentru a lasa timp organismului pentru a se curata la fel si consumul de cafea ar trebui stopat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *