Fiecare dintre noi are o doza de orgoliu in el, mai mare sau mai mica. Depinde de la o persoana la alta cat de orgolioasa este sau cat este de dispusa sa renunte la naumite lucruri.

De cele mai multe ori, daca nu de fiecare data orgoliul este un personaj negativ mai ales atunci cand vorbim despre o relatie. Exista persoane care spun ca orgoliul este o calitate si alte persoane care sunt convinse ca nu face decat sa afecteze relatiile cu cei din jur.

De obicei sunt orgolioase persoanele care doresc sa creeze o alta impresie celor din jur. Insa, exista diferente foarte mari intre a fi o persoana stapana pe sine care stie ceea ce isi doreste de la  viata si alte persoane care sunt orgolioase si nu fac nimic din ceea ce ar trebui sa faca pentru a renunta la orgolii.

In fiecare cuplu unul dintre parteneri are o personalitate mai puternica decat celalalt fiind dominator care incearca sa ii dicteze celuilalt ceea ce are de facut. orgoliul este cel care provoaca lupta chiar si in relatie.

Intr-un cuplu nu trebuie sa existe asztfel de termeni deoarece nu isi au locul. Un cuplu frumos si armonios functioneaza pe principiul egalitatii si nu exista discriminari intre parteneri. Ei iar decizii impreuna, se sfatuiesc si fac lucrurile impreuna.

Un lucru e cert. In momentul in care se intalnesc doua persoane care sunt foarte orgolioase trebuie sa renunte unul, sa mai cedeze pentru ca lucrurile sa evolueze spre bine. Ideal pentru un cuplu in care ambii parteneri sunt ambitiosi este sa lase de la sine pe rand. Nu se poate sa lase doar o singura persoana iar cealalta sa isi pastreze statutul de superioritate tot timpul. Este nevoie ca ambii parteneri sa mai renunte din cand in cand la principii si sa faca astfel incat sa ajunga la un numitor comun.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *