Lipsa de somn; cand se intampla sa nu iti implinesti somnul asa cum popular spunem cu totii este mai mult decat obosit, ci irascibil si fara energie, cu mai putin putere sa te concentrezi pe ceea ce trebuie sa faci. O data, de doua ori se intampla sa pierzi o noapte in club. Insa pe termen lung acest obicei prost te poate duce in punctul in care sa ai de-a face cu diverse boli, din cauza lipsei orelor de somn asa cum se recomanda de 8 ore pe noapte.

In primul rand ai putea fi in pragul obezitatii. Sau in orice caz se produce un dezechilibru in ceea ce inseamna greutatea, silueta ta. Se pare ca din cauza somnului suficient se poate sa se produca un dezechilibru in nivelul de hormoni si de aceea totul devine haotic. Un astfel de stil de viata iti va aduce o pofta de mancare crescuta si implicit creste sansele de a avea probleme cu greutatea.

In al doilea rand pentru cei care au un numar de ore de somn ce se reduce la maxim 5 inseamna un triplu risc de a dezvolta diabet de tipul 2. Vorbind pe termen lung insa nu este o situatie rara caci formand o rutina in acest sens organismul se poate obisnui si astfel fara sa iti dai seama ajungi in pragul nevoii zilnice de insulina.

Infectiile virale sunt si ele parte din aceeasi lista a problemelor ce se dezvolta din cauza lipsei de somn pe termen lung. Se pare ca studiile arata o vurnerabilitate a celor care dorm mai putin de 7 ore pe noapte in comparatie cu cei care respecta pragul de 8 ore. Si asta cu un risc de 3 ori mai mare.

Se pare ca somnul nu este doar pauza meritata pentru odihna insa si necesarul pentru a ne mentine sanatosi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *