A manca seminte…daca e sa credem reclamele asa cum se prezinta acestea vin sa ne destreseze, sa ne aduca acel moment de relaxare ca o pauza de la toate. Trebuie sa recunoastem insa ca este un obicei mai putin placut cand vine vorba de mizeria ce rezulta si de sunetul prea putin elegant. Nu poti sa mananci seminte oriunde, oricand, semintele in varianta lor clasica ce necesita spargerea.

Pentru ca unii nu inteleg, pentru ca unii nu au bunul simt suficient dezvoltat cat sa inteleaga asta un oras din Romania incearca varianta care sa ii oblige pe cetateni la responsabilitate. In Giurgiu unde-i lege nu-i tocmeala astfel ca recenta regula introdusa vizeaza categoria de persoane care in urma consumului de seminte va afecta esteticul orasului. Nu este o impunere in a nu se consuma deloc aceste produse. In primul rand pentru ca este vorba de libertatea fiecaruia, de alegere a ceea ce se consuma si in al doilea rand pentru ca ar afecta foarte mult industria semintelor. Singura impunere a oficialilor orasului a fost limitarea gunoiului care pur si simplu strica imaginea de ansamblu.

Este usor de afirmat insa mai greu cand vine vorba de a trece la actiune. Marea majoritate este de acord ca semintele imprastiate in parcuri si mai peste tot pe strazi aduc un minus in imagine, ca nu este placut si nici nu poti sa te relaxezi si sa admiri natura cand in jurul tau tot ceea ce vezi este legat de resturi de seminte.

Desi tine de educatie, desi pana la urma ar trebui sa fie o responsabilitate pentru fiecare in parte in a strange dupa sine, in a proteja natura si orasul, curatenia si tot ceea ce se coreleaza cu asta se pare ca a trebuit sa se apeleze la lege pentru a se impune respect si bun simt.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *