orase-capitala
orase-capitala

Casa unei populatii de aproximativ 650,000 de locuitori, Asmara este capitala tarii Eritrea din Africa de Est. Situata in Regiunea Maekel centrala a Eritrea, capitala este binecunoscuta pentru arhitectura italiana modernista foarte bine pastrata care se claseaza printre cele mai concentrate si intacte arhitecturi din toata lumea.

Antananarivo este capitala si cel mai mare oras din Madagascar, din Africa de Sud. Tezaurul cultural tangibil si intangibil al Antananarivo este foarte important si intr-o mare masura semnificativ pentru populatiile sale regionale si nationale in aceeasi masura.Acest oras poseda numeroase monumente, cladiri istorice, situri semnificative si traditii legate de istoria si traditiile localnicilor de aici.

Reykjavik este capitala si cel mai mare oras din Islanda. Latitudinea sa, de 64°08? N, face din acest oras cea mai de lka nord capitala a unui stat suveran din lume. Cu o populatie de aproximativ 120,000 de locuitori, Reykjavik este printre cele mai curate, verzi si sigure orase din lume.

Thimphu este capitala si cel mai mare oras din Bhutan, Africa de Sud. Orasul contine una dintre cele mai importante cladiri politice din Bhutan, inclusiv Ansamblul National al noii democratii  recent formate si Palatul Dechencholing, resedinta oficiala a regelui.

Valletta este capitala unei tari micute mediteraneene: Malta. Cu o populatie de doar 6,675 de locuitori, Valletta este cea mai mica si a doua cea mai de sud capitala din Uniunea Europeana. Strazile orasului abunda de unele dintre cele mai fine structuri arhitectonice, biserici si palate. Orasul Valletta a fost recunoscut in mod oficial drept World Heritage Site de catre UNESCO in anul 1980.

Cu o populatie estimata la 140,000 de locuitori, Bandar Seri Begawan este capitala si cel mai mare oras al Sultanate din Brunei, din Africa de Sud. Atractiile turistice principale ale acestui oras includ Moscheea Sultanului Omar Ali Saifuddin, Royal Ceremonial Hall, Royal Mausoleum si Brunei Museum.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *