Oculus RiftCu totii am auzit deja pana acum de Oculus VR, compania din spatele set-ului de realitate virtuala Oculus Rift. Acestia au aspiratii imense, si dupa ce au fost achizitionati cu 2 miliarde de dolari, cine ii poate invinui? Printre acele aspiratii, este scopul de a produce o lume de MMO care aduce la un loc 1 miliard de oameni.

Potrivit CEO-ului de la Oculus, Brendan Iribe, care a vorbit despre platforma pe care compania vrea sa o creeze cu Oculus Rift, la TechCrunch Disrupt, acesta va fi cel mai mare MMO realizat vreodata. Acesta vrea sa fie un MMO unde vor fi transpusi 1 miliard de oameni, intr-o realitate virtuala.

1 miliard de oameni este o cifra masiva, 14% din populatia estimata a lumii de 7 miliarde de oameni. Dupa cum a fost scos in evidenta de ziarul, The Guardian, acest lucru va necesita sa se vanda mai multe dispozitive Oculus Rift, decat numarul total de console vandute la nivel mondial din 1982. Facebook momentan vede 1,23 de miliarde de oameni activi lunar.

Iribe a spus ca aceasta platforma, sau MMO, cum ii spune el, nu va fi doar un joc, in timp ce spune ca Oculus VR este foarte implicata in jocuri. Acesta a mai sustint ca, compania are ochii pe o audienta mult mai larga decat poate realiza un dispozitiv dedicat jocurilor.

„Vrem ca acesta sa fie un Game Boy, sau vrem sa fie un iPhone sau Android? Cred ca Game Boy este o platforma grozava, dar cred ca puteti observa ca dispozitivul de jocuri portabil este intrerupt de piata mobila. Pentru VR, acolo unde vrem sa mergem, conectand un miliard de oameni, vrem sa construim o platforma care are un miliard de utilizatori pe ea, 10, 20 sau 50 de milioane?”

Dupa cum vede Iribe acest lucru, daca Oculus este capabil sa ajunga intr-o piata mult mai mare, incat un miliard de oameni sa le fie potentiali clienti caror le vor vinde jocuri.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *