Skip to content

Obiceiuri mai putin sanatoase si totusi benefice

Tot ce este in exces dauneaza. Insa pastrand un echilibru in ceea ce inseamna alimentatia si stiluld e viata nu trebuie sa iti refuzi mici placeri. Mai cu seama pentru ca multe dintre acele obiceiuri considerate a fi mai putin sanatoase pot sa te ajute intr-o oarecare masura.

  1. Cafeaua sau apa? Se spune ca o ceasca de cafea este suficienta cat sa te deschidrateze. Si totusi studiile arata ca oamenii absorb la fel de multa apa cand beau o cafea ca si cand ar bea un pahar de apa plata. Mai mult decat atat, cafeaua ajuta cu un procent de 50% sa eviti dezvoltarea diabetului.
  2. Ciocolata. Ingrasa si nu este indicata. Acesta este conceptul la modul general. Insa exista mereu alternative. Iar ciocolata neagra ajuta mai mult decat crezi, venind cu beneficul imbunatatirii circulatiei catre inima. Studiile arata ca iti cresti sansele de sanatate practic cu pana la 48%. In plus previne ingustarea vaselor de sange.
  3. Pe principiul unde dai si unde crapa sa iti protejezi pielea de razele de soare inseamna o grija acuta cel putin pe perioada de vara. Insa a face din asta un obicei nu este tocmai benefic. Studiile arata ca o constanta din acest punct de vedere va aduce o schimbare in compozitia chimica a cremelor pentru protectie si un risc crescut de a face cancer de piele. Prin urmare sa sari peste aceasta etapa de protectie din cand in cand este totusi benefic.
  4. Alcoolul. Stim ca se recomanda un pahar de vin pe zi. Insa cercetarorii au descoperit mai nou ca un consum moderat de alcool, indiferent de tip poate avea beneficii pentru organism. Memorie imbunatatia sau reducerea riscului de a dezvolta boli de inima se numara in lista de beneficii in acest sens.

Cine ar fi crezut ca astfel de obiceiuri pot sa ajute?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *