mix marketing

mix marketing

Promovarea este o parte a mixului de marketing care implica strategii foarte inovative de publicitate si de advertising. Aceste strategii  ar putea reprezenta de la media printata si pana la telemarketing, dar si de la campanii publice si pana la marketing online. In cele din urma, produsul sau serviciul care se doreste a fi promovat  ar trebui sa fie o reamintire a brandului existent deja pe piata de ceva timp, daca acesta este cazul.

Ai putea sa fi observat ca de indata ce un nou supermarket este lansat pe piata, acesta dispune de niste discounturi substantiale si de alte oferte foarte atractive. Aceasta este, fara doar si poate, o tehnica promotionala. De exemplu, daca o noua companie care vinde pahete de pranz , aceeasta poate sa ofere doua pachete la pret de una singura.

Ori, un supermarket  poate oferi  un discount de 15% reducere la anumite bunuri din magazin in prima saptamana de la deschidere. Acestea sunt de asemenea niste strategii promotionale eficiente care atrag foarte mult clientii si publicul larg.

Si pretul este un element al mixului de marketing. Acesta este unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale marketingului. A fixa un anumit pret pentru  produsul sau servicioul tau necesita o cercetare de piata in prealabil. Acest lucru poate sa fie extrem de dificil. Daca vei fixa un pret prea mic, ai putea avea parte de pierderi. Daca vei fixa un pret prea mare, ai putea sa nu ai clienti deloc.

Preturile continua sa varieze in functie de situatia pietei actuale. Daca al tau competitor a fixat un anumit pret la produsul sau, ai putea sa pui si tu acelasi pret, insa doar dupa o anumita cercetare efectuata inainte referitoare la aspecte legate de productie si de management.

Va trebui sa treci prin niste etape de proba ca sa fii increzator despre setarea pretului corect in functie de toate aspectele necesare acestui lucru.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *