Nu degeaba se spune ca fructele si legumele ar trebui consumate zilnic. Sunt cele care aduc aportul de vitamine si minerale, o doza zilnica de care avem nevoie. Si din randul legumelor castravetii sunt o sursa de sanatate. Gustosi si cu numeroase beneficii cand vine vorba de efectul lor asupra sanatatii noastre iata cateva momente in plus pentru care sa ii consumi:

  1. Hidratateaza. Continutul unui castravete echivaleaza cu necesarul de apa pentru ca aceasta este 90% din compozitia castravetelui. Si o data cu a te pastra hidratata vine si o piele mai frumoasa si o buna functionare a intregului organism. Mai ales pe perioada calda de vara castravetele ar trebui sa fie parte mereu din alimentatia zilnica.
  2. Elimina toxinele. Daca vei consuma regulat castraveti vei putea chiar sa imbunatatesti activitatea rinichilor. Dar intreg organismul benenficiaza din acest punct de vedere.
  3. Efect calmant. Cand ai arsuri minore castravetele este cel care te calmeaza. Si din punct de vedere estetic, cosmetic pungile de sub ochi sunt diminuate cand se aplica felii de castravete, de asemenea stimulandu-se si circulatia, cea care poate sa impuna probleme legate de cearcane.
  4. Ajuta in perioadele de dieta. Pentru ca are un continut mare de apa si fara calorii poate fi oricand si oricum consumat. Astfel va ajuta si pentru cazurile in care se doreste o pierdere in greutate.
  5. Ajuta digestia. Castravetele contine si fibre, ceea ce va ajuta sistemul digestiv sa functioneze optim. In cazul in care se va consuma regulat vei scapa de probleme pentru care unii urmeaza tratament.

Din punct de vedere al continutului un castravete inseamna o sursa de magneziu, potasiu, dar si siliciu. A, B, C sunt vitaminele care se inscriu in lista, necesare in mod constant si deja o justificare a nevoii de consum.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *