Ioan Nicusor Todirut, fost sef al IPJ Suceava, a fost actionat in judecata de catre procurorii DNA. Motivul principal este reprezentat de abuzul in serviciu. Potrivit procurorilor, acesta a achizitionat o cladire in Campulung Moldovenesc unde se presupune ca ar fi trebuit sa se instaleze politia locala.

Tot sub acelasi acuzatii, in acelasi dosar, sunt actionati in instanta atat omul de afaceri Nicolai Vranau, fost presedinte al PNL si fost consilier judetean cat si Alexa Teodorovici, comisar-sef, fost sef la Serviciul de Logistica al IPJ Suceava.

Procurorii spun ca acuzatiile sunt de fals intelectial, abuz in serviciu si complicitate. Inculpatii au achizitionat o cladire in ruina iar in acte au trecuta drept cladire buna de dat spre folosire.

Din cauza lor, IPJ Suceava a fost nevoita sa plateasca dublul cladirii.

In alta ordine de idei, Ioan Lungu afirma ca din cauza incasarilor foarte slabe, furnizarea caldurii in Suceava este pusa in mare pericol.

In ciuda faptului ca Suceava are cea mai moderna centrala de termoficare pe biomasa, din intreaga tara, si unul din cele mai mici preturi (185 lei/gigacalorie) Suceava risca sa ramana fara apa calda si caldura in mijlocul iernii.

Cea mai mare problema o reprezinta insasi Sucevenii care intarzie plata facturilor catre Termica. Tot Ioan Lungu spune ca Primaria si-a facut treaba si este randul sucevenilor sa si-o faca pe a lor intrucat datoreaza sume mari de bani producatorului (Bioenergy Suceava).

In final, vorbim despre directorii de scoli nemultumiti. Acestia au fost intampinati la finele lunii trecute de doua lovituri care au generat multe nemultumiri. In primul rand, pentru luna trecuta acestia au luat mai putini bani intrucat bugetul pentru 2014 nu acopera cheltuielile pentru fondul de salarii.

Astfel, ei au primit bani cu 5% mai putin decat in lunile anterioare. Mai mult decat atat, de la inceperea noului semestru, ei sunt obligati sa stea intre 14-16 ore la catedra, cu 10 ore mai mult decat pana acum.

 

De admin

Un comentariu la „Noutati din Suceava”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *