Trezitul de dimineata. Un cosmar caci atunci cand ai somnul mai dulce trebuie sa te trezesti. Si daca se intampla frecvent deja te intrebi ce se intampla cu tine. Apelezi la trucuri de genul o bautura energizanta pe timp de zi sau nu sari de cafeaua de dimineata insa ulterior iti dai seama ca nici acestea nu te fac mai fericit si mai odihnit cand te trezesti.

Motivele pentru care fie somnul nu este unul linistit si astfel nu te simti satul de somn nu tin numai de un program haotic sau un nivel ridicat de stres care sa aduca o presiune in gandurile tale. Este vorba de anumite obiceiuri care te infleunteaza nu in cel mai pozitiv mod cu putinta. Sunt lucruri mici insa care sa conteze mai mult decat crezi.

  1. Culorile hainelor. Se spune ca in functie de ceea ce porti se poate denota tipul de personalitate. Si te imbraci exact cum te simti insa daca optezi pentru culori inchise vei avea tendinta de a te simti obosit si somnolent, la opus cu cazul celor care poarta culori vii si dinamice, ce parca aduc un plus pentru starea ta.
  2. Tipul de haine. Pijamalele sunt ideea clasica pentru tinuta de seara. Insa atentie la ce tip de haine pui pe tine. Cele stramte spre exemplu vor suprasolicita organismul pentru circulatia sangelui si pentru oxigenarea acestuia in totalitate. De aici poate veni o alta doza de oboseala. Si asta este valabil si pentru tinutele din timpul zilei.
  3. Cafeaua si obiceiul. O cafea buna de diminieata te revigoreaza. Insa cand devine un tabiet si nu te poti lipsi de ea ajungi oarecum sa depinzi de factori stimulatori pentru a fi bine dispus. Este evident ca in ziua in care nu ai consumat o cafea vei avea tendinta sa fii obosit, cu o durere de cap si parca fara chef de nimic.

Obiceiurile pe care le ai iti pot infleunta starea chiar daca sunt de ordinul banalului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *