modalitati gresite somnmodalitati gresite somn

Bei inainte de somn. In vreme ce bautul in timpul noptii te poate ajuta sa adormi mai repede, acest lucru poate sa te faca de asemenea sa te trezesti in toiul noptii, ceea ce are legatura cu calitatea somnului tau, potrivit cu cercetarile oamenilor de stiinta. Cu cat de mult bei, cu atat mai rau vei ajunge sa dormi. Daca ai de gand sa dai pe gat mai mult decat un pahar, incepe mai devreme si incetineste cu bautul pana la miezul noptii.

Nu ai o ora de culcare. Atunci cand te pui foarte dvreme la somn la ora 9 in timpul serii de luni, si stai treaza foarte mult timp toata miercurea penrru a urmai o serie de programe la TV, coprul tau nu va sti cum sa se desfasoare in alte zile. Un program bun si constant de somn iti ajuta corpul sa isi dea seama cand are nevoie de somn si cand trebuie sa se trezeasca. A se citi: Iti poate diminetile si trezirile mult mai putin dureroase si dificile.

Dormi in weekend. Crezi ca poti sa treci de somn toata saptamana si sa recuperezi  in zilele de weekennd? Nu prea merge treaba asa. Studiile recente sugereaza ca a trece peste somnul benefic din timpul saptamanii poate duce la deteriorari serioase ale creierului care iti pot compromite vigilenta si puterea creierului- si cheful de dormit poate repara asta.

Mergi la somn cu stomacul plin. De fiecare data cand vei lua cina cu trei ore mai devreme inainte de somn, te pui intr-o situatie de risc care iti poate cauza arsuri la stomac si indigestie, ceea ce face imposibil somnul. Pastreaza mereu snakurile de dinainte de somn usoare si evita grasimile, prajelile si mancarea condimentata.

Dormi pe o perna super pufoasa. Aceasta perna este foarte buna pentru bataile cu perne, insa foarte rea pentru dormitul pe ea. Ideal ar fi ca perna ta sa-si sutina capul si sa-l ridice putin ca sa-ti sustina coloana in linie dreapta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *