Skip to content

Mituri urbane

Exista o serie de mituri urbane legate de tehnologie care sunt atat de utilizate si de des intalnite, incat ai crede ca sunt chiar adevarate, dar de fapt nu toatele au o sursa de adevar sau in mare parte sunt reprezentate de adevar. Chiar daca tu crezi in tarie in unele dintre acestea, asta nu inseamna ca ele sunt si reale si acceptabile.

Mitul cum ca daca postezi ceva pe Facebook si apoi declari ca respectiva postare iti apartine asta inseamna ca iti sustii drepturile de autor asupra sa nu prea este de fapt adevarat. In cazul in care iti faci un cont pe reteaua de socializare Facebook, trebuie sa iti dai acordul in vederea teremenilor companiei.

Aici se subliniaza clar ca tu detii tot ce postezi si poti controla la fel de bine tot acest continut. Cu toate ca asa este, tu detii postarea respectiva, Facebook au o licenta prin care sa o foloseasca asa cum vrea. Se spune ca atata timp cat profilul tau este public si daca postarile tale sunt facute publice, oricine se poate folosi de ceea ce vrea din cadrul paginii tale personale.

Mitul cum ca de vreme ce tastezi o parola pentru a aceesa reteaua wi-fi, ar trebui sa fie securizata si nimeni sa nu te poata urmari nu este adevarat. Daca vrei sa stii, exista doua tipuri de medii protejate de parole: reteaua de acasa si retelele pe care te conectezi atunci cand iesi pe undeva. Daca conexiunea iti este parolata si daca este WPA sau WPA/2 atunci iti va fi bine, esti protejat.

Insa, in afara conexiunii tale personale de wi-fi, atunci cand te afli inr-un loc public si intri pe o retea de wi-fi gratis, nu ti se ofera nici un fel de protectie asupra cautarilor tale. Kackerii se pot folosi destul de simplu de aceste date si pot face imediat cautari asupra ceea ce ai cautat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *