educatie copii

educatie copiiCopiii ar trebui sa creasca intr-o familie formata din doi parinti si nu numai unul. Acesta ar fi un prim mit legat de educatia ce trebuie acordata din familie, de catre parinti copiilor lor. Toata lumea sustine ca este mai bine si este mai simplu sa cresti un copil intr-o familie cu doi parinti. Milioane de cupluri casatorite aleg sa se complaca intr-un mariaj esuat doar pentru faptul ca ai lor copii  sa fie fericiti si sa le mearga bine. Dar oare cum pot acesti copii sa fie veseli si fericiti cand vad ca parintii lor nu se suporta?

Credeti ca un asemenea sacrifciu ar schimba cu ceva situatia? Nu cred acest lucru de vreme ce un mariaj nefericit este un camp de bataie constant in care copii sufera de fiecare data cel mai mult. Chiar daca al tau copil traieste intr-un mediu familial care presupune doi parinti, exista toate sansele ca acest copil sa fie la fel de nefericit ca unul fara nici un parinte. Mai bine cateodata cand exista o familie dintr-un singur parinte care isi creste singur copilul decat doi parinti nervosi si suparati care se cearta tot timpul si mai fac si scene de fata cu acesta.

Tot ceea ce trebuie sa faci ca sa creezi un mediu pozitiv si favorabil pentru copil intr-o familie in care toti membrii se trateaza cu respect unul pe celalalt si se iubesc. Copiii sunt de obicei foarte emotivi si niste creaturi foarte sensibile, care pot intelege de indata care sunt lucrurile rele din familie si cand ceva nu merge tocmai ca pe roate. Vad cand parintii nu sunt chiar fericiti, cand se cearta si cand incearca doar sa fie impacati de dragul copilului, cel putin pe fata.

Cu cat mai multa negativitate vor absorbi acesti copii, cu atat mai revoltati, timizi sau rezervati vor deveni acesti copii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *