mine Paris
mine Paris

Tunelele care par sa nu se mai sfarseasca de desubtul strazilor Parisului nu ar trebui sa fie confundate cu Catacombele din Paris, osuarul faimos sin subsolurile pariziene, cu toate ca minele sunt de asemenea numite drept catacombe. A explora aceste mine este ilegal, iar amenzile pentru asta includ sume grele de bani. Aceste mine au fost folosite pentru a sapa minerale din variatele sedimente ale Parisului (locatia in care Paris a fost scufundat de milioane de ani), iar tunelurile sunt ceea ce a mai ramas in urma.

Minele sunt acum neingrijite, nepatrulate si nesigure, mai ales. Din ceea ce priveste legenda, culturile stravechi si creaturile fantomatice patruleaza prin adancimile acestor mine. Spiritele tremura infiorator in umbrele sale infinite si daca cineva se afunda prea mult si supravietuieste, ar putea chiar sa intre la insasi Hades.

Din ceea ce priveste realitatea, aceste legende pot sa stea linistite. Aceste tunele se intind pe o suprafata aproximativa de 600 de kilometri prin subsolurile pariziene si cele mai multe dintre acestea sunt inca nemarcate.  A spune ca este foarte usor sa te pierzi aici este o afirmatie modesta. Este aproape imposibil sa nu te oti pierde aici. Cele mai multe parti ale catacombelor sunt la dute de metri dedesubtul nivelului strazilor.

Unele holuri sunt inundate sau sunt atat de stramte incat trebuie sa te strecori ca sa treci mai departe prin ele. Exista gauri in care poti cadea la sute de metri adancime si multe alte trape la care nu poti ajunge, inseland exploratorii sin subsol ca isi pot gasi in cele din urma libertatea. Infinitul labirint absoarbe sunetul, il da pe mut, facandu-ti aproape imposibil sa poti auzi pe cineva cum striga dupa ajutor, chiar daca nu se afla foarte departe de intrare.

Mii de oseminte umane se intind pe toate holurile datorita supraaglomerarii cin cele mai multe cimitire din Paris. Picturi ciudate se intind pe pereti. Sunt acestea travechi sau sunt noi? Sunt acestea niste semne de preventie sau sunt strigate dupa ajutor?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *