minciuna

Cu totii mintim. Nu exista exceptie! Minciuna ofera o senzatie temporara de usurare, ne face sa scapam din unele situatii ciudate sau neplacute. Unele persoane mint mai mult, altele mai putin. De ce mintim? Raspunsurile ar fi in numar de trei: 1 – adevarul este prea dureros pentru a fi auzit; 2 – vrem sa mai castigam niste timp; 3 – vrem sa usuram o situatie tensionata.

Majoritatea dintre noi am fost pusi in oricare din cele trei ipostaze si am apelat la o minciuna pentru a scapa. Prezentam in continuare o lista de minciuni frecvente, de care ne folosim cu totii pentru a scapa din anumite situatii.

Ajung in 5 minute – frecvent spunem asta, desi suntem perfect constienti ca mai dureaza 20-30 de minute pana cand ne putem intalni cu persoana care ne asteapta. In cele din urma ajungem, respectiva persoana ne atrage atentia ca au trecut mai mult de 5 minute, dar dam vina pe trafic sau pe altceva si scapam.

Sunt bine. Asta spunem, indiferent daca ceea ce traim reprezinta un adevarat dezastru. Avem probleme, fiecare dintre noi, insa la intrebarea Ce mai faci? raspundem de fiecare data cu Bine. Aceasta minciuna o folosim de obicei pentru a nu implica si altii in propriile probleme, pentru a nu ajunge ca acestea sa se complice si mai mult.

Nu ti-am raspuns la telefon pentru ca era in alta camera. De fapt efectiv nu aveai chef sa raspunzi si minciuna ai fost nevoit sa o spui cand te-ai intalnit pe neasteptate cu persoana fata in fata.

De luni incep sa … – o minciuna tipica pe care ne-o spunem zi de zi, fie ca e vorba de lasatul de fumat, de inceperea antrenamentelor la sala, de o dieta, de un proiect pentru munca, de orice plan de pus in aplicare.

Dupa cum spuneam, cu totii mintim. O minciuna nevinovata, o omisiune, o adaptare a adevarului. Totul ramane in regula cat timp nu ranim pe nimeni. Cert este insa ca minciuna ne scapa de anumite situatii incomode, probabil de aceea o folosim uneori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *