pacienti vanduti
pacienti vanduti

Una din problemele majore ale sistemului medical de sanatate il reprezinta medicii de familie si pacientii acestora, care nu beneficiaza de servicii medicale conform cu standardele de sanatate impuse prin reglementarile legale, astfel ca in majoritatea cazurilor intalnim pacienti care se plang de relatiile pe care le au cu proprii medici de familie.

Medicii de familie isi fura pacientii

Considerat a fi un sistem bolnavicios si plin de bube, sistemul medical reuseste sa scoata la iveala din ce in ce mai multe nereguli in ceea ce priveste tratamentul bolnavilor si lipsa de comportament cu care se confrunta acestia. Mai mult de atat mai nou se vehiculeaza ca medicii de familie castiga milioane de lei din „vanzarea” pacientilor unul altuia.

Spre exemplu, se intampla zeci de cazuri in care pacientul merge la medicul de familie pentru a-si lua reteta de tratament de care are nevoie si se trezesc brusc ca medicul de familie nu poate elibera acea reteta doarece nu se mai afla in aria sa de supervizare. Si atunci, pacientul ce ar trebui sa faca? Care este demersul pe care il efectueaza pentru a-si primit reteta de medicamente?Care sunt consecintele unei astfel de actiuni? Si de ce medicii nu sunt sanctionati?

Probabil pentru noi, multe din aceste intrebari nu isi gasesc un raspuns mai corect decat existenta unui sistem de sanatate haotic si distrus, incat fiecare face ce vrea cu pacientii sai, fara a-si asuma nici o vina pentru actiunile pe care le realizeaza si incearca pe cat posibil sa paseze vina de la unul la altul.

Anual, sute de pacienti se trezesc ca raman fara medici de familie, ca raman fara medicamente si fara retete medicale care sa le asigure sanatatea intr-un sistem in care este nevoie de mai multa disciplina si mai multa dreptate, intr-un sistem in care primeaza valoarea materiala inaintea valorii umane.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *