masurare puls

masurare pulsDaca pulsul tau arata ca este normal atunci inseamna ca si sanatatea ta generala este cea mai buna; daca nu, inseamna ca ceva nu este in regula si ai nevoie de a merge la cardiolog pentru a-ti face niste msauratori mai exacte. Insa cum poti afla daca esti in regula sau nu, decat prin utilizarea unor aparate medicale care sa te ajute in acest sens?

Definit drept rata in care bate inima pe minut, pulsul sau bataia inimii este un indicator eficient al sanatatii unei persoane. Este de fapt numarul de batai ale inimi intr-un singur minut. De vreme ce inima pompeaza sangele in corp, vasele de sange se apropie de incheietura, de antebrat si de gat si incep sa pulseze si sa trepideze.

Pulsul este deseori notat in anumite situatii atunci cand este important  sa constatam daca inima pompeaza suficient sange mai ales dupa o anumita ranire sau un accident. Pulsul indica de asemenea cauzele din spatele simptomelor de ameteala, lesin si batai foarte tari ale inimii. Mai mult de atat, este esential sa verificam sanatatea generala si exercitiile pe care le facem in timpul si dupa un anumit regim ce tine den un program sportiv.

Pulsul poate fi masurat cu usurinta da a iti vei plasa degetul in locul in care o artera care este cea mai apropiata de pielea unei persoane sa fie presata de un os al unei articulatii. Zonele comune in care poti verifica pulsul si bataile inimii includ si:

  • Incheieturile mainilor
  • Gatul
  • Partea de sus a piciorului
  • In spatele genunchiului
  • Zona tamplelor

Pentru a verifica pulsul la inceheietura mainii, trebuie sa intorci incheieturile astfel incat palmele sa fie cu fata in sus. Acum amplaseaza-ti degetul aratator si degetul mijlociu sub degetul mare si executa o presiune usoara impotriva osului. Masoara pulsul timp de cateva secunde. Dubleaza rezultatul penrtru a obtine numarul de batai per minut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *