masaj

masajUnii oameni considera masajul un lux si apeleaza la el doar in situatii de mare nevoie. Dar tinand cont de presiunile exercitate de societatea moderna, si indeosebi de cresterea frecventei bolilor provocate de stres, terapiile prin atingere ar trebui sa devina parte integranta a vietii cotidiene si sa fie recunoscute ca o componenta pretioasa a medicinii preventive.

Masajul este o tehnica fantastica folosita pentru reducerea stresului si inducerea unei stari de relaxare profunda. Masajul poate fi tratamentul perfect in cazul in care iti doresti sa-ti „ridici greutatile de pe umeri” si pentru a-ti face ziua mai usoara. Acestea sunt motivele importante pentru care ti-ai face un masaj, insa oamenii de stiinta au descoperit ca masajul reduce inflamatia de la nivelul molecular, cauzand reducerea durerii, fiind in acelasi timp similar cu efectul analgezicelor. Cea mai buna parte a masajului este ca acesta nu este un medicament.

Cercetatorul Dr. Mark Tarnapolsky impreuna cu echipa sa de la Departamentul de Pediatrie si Medicina de la Universitatea McMaster din Canada au efectuat o analiza genetica a probelor de tesut muscular preluate de la indivizi care au lucrat exercitii dificile pe bicicleta inainte de preluarea probelor. Oamenii de stiinta au luat probe de la ambele picioare inainte de exercitiu, dupa un masaj de 10 minute si dupa o perioada de relaxare de jumatate de ora. Acestia au constatat ca masajul a avut efect asupra moleculelor care contribuie la inflamatii promovand cresterea mitocondriilor.

Nu exista nicio indoiala ca masajul poate avea un efect benefic puternic asupra organismului uman. Acesta poate fi realizat in ideea de a diminua sau a atenua durerea, determina o crestere a imunitatii prin stimularea fluxului limfatic, dar reduce, in acelasi timp, starile de depresie si de anxietate. Un studiu, recent realizat, a descoperit ca un masaj de doua minute realizat in palma sau la urechi, in fiecare zi, poate determina fumatorii sa fumeze mai putin si mai rar. indiferent de tipul masajului, efectul acestuia este unul de relaxare totala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *