marijuana

marijuanaIstoria medicala a cannabisului este destul de lunga: oamenii au folosit marijuana inca din cele mai vechi timpuri, pentru a trata durerile de cap si durerile cronice, ca un anestezic. In China antica, medicii foloseau cannabisul ca anestezic in timpul operatiilor. In Egipt, marijuana era folosita pentru tratarea durerilor hemoroizilor.

Asadar, nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca noile cercetari sugereaza ca triburile de vanatori au folosit cannabis ca o metoda de a preveni pericolul indus de viermii intestinali. Un studiu, realizat de antropologii de la Universitatea Washington State, a analizat utilizarea cannabisului in randul unui grup de oameni din Africa Centrala, in scopul de a vedea daca acesta este folosit in mod terapeutic.

In aceeasi masura pentru care unii oameni au un gust pentru sare, altii pot avea o pofta de plante psihoactive. De ce oamenii din jurul lumii utilizeaza aceasta planta in scop recreational? Se pare ca sunt si animale care consuma cannabis, deoarece, cred biologii, ca marijuana ajuta la omorarea parazitilor.

In urma cercetarilor asupra grupului de oameni africani, cercetatorii au descoperit ca 95% din aceastia erau contaminati cu o infectie. Interesant este faptul ca, cei care au consumat cannabis au prezentat rate mai mici de infectie decat cei care nu au consumat. Cannabisul a fost o parte importanta a religiei umane, spiritualitatii si civilizatiei, timp de mii de ani. Este considerata o planta benefica in ritualurile spirituale- cum ar fi meditarea sau in anumite sarbatori. Este foarte probabil ca oamenii sa fi folosit marijuana in scopuri medicinale, cu toate ca oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari, pentru a intelege pe deplin caracteristica sa terapeutica.

Totusi, cercetatorii inca nu sunt siguri daca marijuana poate trata parazitii si viermii. Intr-un studiu anterior, s-a descoperit ca marijuana poate distruge viermii, insa acest lucru nu s-a putut demonstra si in cazul oamenilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *