Madonna BorderlineMadonna Borderline

„Borderline” este un cantec inregistrat de cantareata americana Madonna pentru albumul ei de debut, „Madonna” (1983). A fost al cincilea ei extras pe single, fiind lansat de casa de discuri Sire Records pe 15 februarie 1984. Scris si compus de producatorul Reggie Lucas, cantecul a fost remixat de iubitul Madonnei de atunci, John „Jellybean” Benitez. Cantareata a prezentat o voce rafinata si expresiva pentru cantec. Versurile prezinta situatia unei iubiri care nu este niciodata indeplinita, fiind scrise ca razvratire contra misoginiei.

Atat criticii contemporani, cat si cei moderni au apreciat compozitia, considerand-o cea mai complexa piesa de pe albumul „Madonna”; natura dance – pop a piesei a fost, si ea, apreciata. „Borderline” a devenit primul hit de top 10 al Madonnei in „Billboard” Hot 100, atingand pozitia cu locul zece. In Regatul Unit, a ajuns pe locul doi in clasament, dupa ce a fost relansat ca single in 1986. In rest, piesa a ajuns in top 10 sau in top 20 in majoritatea tarilor europene, clasandu-se pe prima pozitie in Irlanda. Cantecul a fost plasat de revista „Blender” pe locul 84 in lista lor a „Celor mai bune 500 de cantece de cand te-ai nascut”, iar ziarul „Time” intr-o lista realizata de critici de spacialitate a celor mai bune 100 de cantece („All-Time 100 Songs”).

In videoclip, Madonna este intr-o relatie cu un barbat latino – american, cu care nu se intelege. Un fotograf britanic o convinge sa-i fie model, insa, intr-un final, cantareata se intoarce la iubitul ei. Clipul a fost considerat interesant de catre savanti, observand folosirea puterii ca simbolism. Cu acest videoclip se considera ca Madonna a spart un lucru care era tabu la acea vreme, relatiile interrasiale, fiind considerat un moment definitoriu in cariera sa. Lansarea videoclipului pe MTV a marit popularitea Madonnei si mai mult. Cantecul a fost interpretat in doua dintre turneele cantaretei, anume „Virgin Tour” (1985) si „Sticky & Sweet Tour” (2008).

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *