HIV

HIVDe ani de zile Rusia ramane remarcabil de tacuta in fata confruntarilor pe care HIV si SIDA le provoaca. Aceasta tacere a fost rupta de catre un epidemolog care lucreaza in acest domeniu de mai bine de 20 de ani, numind aceasta situatie ca fiind un catastrofala.

Vadim Pokrovsky, seful Centrului Federal SIDA din Moscova, s-a confruntat cu valorile ridicate pe care aceasta boala le inregistreaza in randul populatiei. In prezent, exista aproximativ un milion de persoane care traiesc cu HIV in Rusia, iar de la an la an rata de infectie se afla in continua crestere, spre deosebire de Africa Subsahariana, unde rata imbolnavirilor incepe sa scada. Aceasta estimare este potrivit cifrelor oficiale declarate de Rusia, insa toata lumea este de acord ca aceste date prezintta o subestimare semnificativa a pozitiei adevarate cu privire la imbolnavirile de HIV si SIDA.

Numai anul trecut aproximativ 90.000 de oameni din Rusia au fost infectati cu HIV, aceste valori fiind impreesionante fata de Germania, unde 3000 de persoane au fost inregistrate ca fiind infectate cu HIV- acest stat are una din cele mai mici rate de infectare cu HIV din Europa.

Pokrovsky declara ca ar trebui sa petreaca de cel putin 10 ori mai mult timp pentru a preveni aceasta afectiune. Rusia are nevoie de mai multe resurse dar si de unele decizii politice. De asemenea, ar trebui sa se stabileasca schimbari in lege in legatura cu viata privata a populatiei. Problema apare in momentul in care, acest diagnostic oferit de Pokrovsky, este impotriva ideologiei actuale a statului dar si impotriva Bisericii Ortodoxe Ruse.

Cand Pokrovsky a pledat pentru introducerea educatiei sexuale in scoli, seful comisiei de sanatate din Moscova, Lyuudmila Stebenkova, l-a numit pe acesta ca fiind „un agent tipic care lucreaza impotriva intereselor nationale ale Rusiei”. Aceasta a declarat ziarului Kommersat ca, Pokrovsky ar determina doar un interes mai mare a copiilor fata de sex, iar acest lucru ar conduce la o crestere a infectiei cu HIV sau alte boli.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *