mituri auto

mituri autoUnul dintre miturile care exista in lumea auto se refera la faptul ca a folosi combustibil premium poate face masina ta sa fie mai eficienta nu este chiar adevarat, cel putin nu in toate situatiile. Combustibilul premium nu face nimic mai bun sau in plus pebntru imbunatatirea performantei masinii; nu curata motorul, nici nu imbunatateste eficienta combustibilului si nici nu este mai pur ecat gazul normal.

Manualul masinii tale iti va spune clar ce tip de gaz este mai bun pentru circularea adecvata si functionarea acesteia. Cele mai multe masini de lux au nevoie de gaz premium pentru ca motoarele acestora sunt special proiectate pentru a consuma acest tip de gaz, insa daca vei folosi gaz premium la o masina normala, vei sfarsi in cele din urma  stricandu-ti motorul masinii pe distante mari.

Gazul premium este mai putin combustibil decat  gazul normal pentru ca primul contine un mix de hidrocarburi care il fac atat de special. Gazul premium de calitate este necesar pentru functionarea cat mai buna a motorului  ca si in cazul supermasinilor. Daca masina ta obisnuita functioneaza foarte bine pe gaz normal, atunci ramai la aceasta varianta si nu mai incerca altceva.

Un alt mit face referire la faptul ca aerul conditionat poate sa dauneze si afecteze economiei de combustibil. A conduce cu geamurile masinii rulate si cu aerul conditionat dat la maxim, chiar poate sa ajute la reducerea consumului de combustibil. In ce fel? Atunci cand geamurile sunt coborate, aerodinamic, aerul din masina se incalzeste, creste, cauzand astfel motorului sa functioneze mai din greu pentru a depasi aceasta rezistenta.

Acest lucru duce in schimb la consumarea de mai mult combustibil.Cei care locuiesc in tari populate si care au parte de trafic mult nu vor fi de acord cu mine. Masinile consuma mai mult combustibil  atunci cand se afla in trafic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *