Skip to content

Locuri de beatitudine

Un labirint pare sa fie exact construit special pentru a-ti petrece cateva clipe de liniste intr-un loc frumos, solitar si simplu. Spre deosebire de un labirint mai incurcat, unde oamenii se pot pierde cu usurinta, un labirint are un scop precis. In timp ce te plimbi prin singara cale spiralata  catre centrul acestuia, incepi sa dai la o parte problemele, grijile, si cel mai mult, distragerile de atentie care iti ocupa mintea in fiecare zi.

Atunci cand te vei intoarce inapoi din centrul labirintului, si vei face cale intoarsa, te vei simiti in mod inevitabil reinnoit si liber de stres, de griji si de probleme, lucruri pe care nici nu stiai poate ca le ai pe cap. A intra intr-un labirint nu este  dificil-exista cate un asemenea labirint in fiecare oras si chiar iti poti construi singur un asemenea culoar misterios in gradina din spatele casei prin crearea unei cai spiralate si inconjurararea acesteia de plante si de pietre colorate.

Tipul de campare ales incurajeaza solitudinea, este camparea simpla in camp sau intr-o padure, si nu intr-un loc special amenajat pentru asa ceva. Inseamna construirea si ridicarea unui cort, aprinderea unui foc de tabara si aprovizionarea cu un sac de dormit si cu alimente de care ai nevoie.

Nu inseamna ca trebuie sa fii foarte departe de civilizatie-doar suficient de departe incat sa nu mai auzi traficul de pe drumul  de langa padurea sau campul ales sau sunetele ambarcatiunilor de pe un lac din apropiere. Exista tot felul de locatii in tara, cum ar fi padurile noastre bogate, campurile linistite si verzi sau chiar lacurile frumoase, pe malul carora poti sta linistit si chiar pescui daca iti doresti. Aerul acestor zone este pur si curat, si nu faci nimic decat sa stai si sa visezi, pentru ca esti inconjurat de salbaticie si de natura neimblanzita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *